Plněný lilek s rajčatovým kuskusem
Potřebné ingredience
1 větší pevný lilek, 1 až 2 mozzarelly, černé olivy (nejlépe kalamata), česnek, bazalka, sůl, pepř, rajčata, kuskus, olivový olej
Postup přípravy
lilek omyjeme, odkrojíme stopku a podélně do něj uděláme několik zářezů cca 1cm od sebe, neprokrajujeme lilek úplně. do zářezů vkládáme plátky mozzarely, plátky černých oliv,…
Vepřové závitky s jablečným chutney a bramborem
Potřebné ingredience
vepřová plec, citron (nejlépe bio), med, zázvor, kardamom, sůl, pepř, cibule, pevná kyselejší jablka, brambory
Postup přípravy
vepřovou plec očistíme, nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme. citron omyjeme a ostrouháme kůru. tobolky kardamomu vyloupeme a semena rozdrtíme v hmoždíři. cca dvou- až…
Lasagne se špenátem, ricottou a sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
sušené lasagne, 500g listového špenátu, 250g ricotty, osminka másla, čtyři až pět lžíc hladké mouky, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, sušená rajčata v oleji, parmazán, olivový olej
Postup přípravy
operu špenát a nechám okapat, silnější řapíky otrhám. v hrnci rozpálím dvě lžíce olivového oleje, na nich orestuji tři stroužky oloupaného česneku (nesmím přepálit, zhořkl by),…