Sirup z černých jeřabin
Potřebné ingredience
2,5 kg jeřabin, 20 g kys. citrónové, 2 l vařící vody , 2 kg cukru
Postup přípravy
Jeřabiny rozemeleme ( doporučeno na masovém strojku, my rozsekali robotem), přelijeme horkou vodou a přidáme kyselinu citrónovou, necháme stát do druhého dne.
Pak přecedíme…
Pudinkové řezy
Potřebné ingredience
5 vajec, moučkový cukr, olej, prášek do pečiva, hladká mouka, rum, kakao, mléko, 2 pudinky, 3 zakysané smetany
Postup přípravy
- ušlehat 5 vajec+ 20 dkg moučk. cukru+ 1 dcl oleje + 1 dcl vody
- přidat 25 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, vypracovat těsto
- půl těsta nalít na pekáč…
Vitacitová buchta
Potřebné ingredience
viz postup přípravy
Postup přípravy
VITACITOVÁ BUCHTA
> 2 sklenky polohr.mouky
> 1 skl. cukru
> 1 skl. oleje
> 1 skl. mléka
> 3 vejce
> 2-3 lžíce kakaa
> prášek do pečiva...,nalít na plech…