Báječný čokoládový dort bez mouky
Potřebné ingredience
Těsto: 90g másla, 220g hořké čokolády(nebo na vaření), 6-7 větších vajec, cca 100g cukru * Poleva: 80g hořké čokolády, 50g másla * Pařížská šlehačka: 2 šlehačky 33%, 2 čokoládové kaštany
Postup přípravy
Rozpustíme čokoládu s máslem, necháme trochu zchladnout a vmícháme žloutky, ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr a vymícháme do leskla, sníh vmícháme opatrně do čokosměsi. Pečeme…
Salát s olivami
Potřebné ingredience
Rajčata, okurka, černé olivy(zn.Baresa z Lidlu je super), zelená petrželka, balkánský sýr, sůl Zálivka: olivový extra virgin olej, prolisovaný, nejlépe český česnek, citronová šťáva a malinko třtinového cukru.
Postup přípravy
Zeleninu, olivy, sýr a petrželku nakrájíme, smícháme se zálivkou a případně dosolíme, díky petrželce a česneku to náááádherně voní a ještě lépe chutná!
Závin z kynutého těsta s ořechovo-čokoládovou náplní
Potřebné ingredience
Na těsto:500g hl mouky, 65g cukru (dávám třtinový), 3 žloutky, 150ml vlažného mléka, 100ml smetany, 1 kostka droždí, 100g rozpuštěného vlažného másla, špetka soli. Na náplň: mleté vlašské ořechy, holandské kakao, čokoláda na vaření, vanil.cukr, třtinový cukr, máslo, mléko, skořice
Postup přípravy
Recept na těsto je jako na buchty "Honzovky", mám od Barborky(Natusen) a nedělám už taky jiné:o)
Z ingrediencí vypracujeme těsto, necháme vykynout. Mleté ořechy dáme do…
Muffinky s pomerančem nebo banány
Potřebné ingredience
4 vejce, 3 hrnky polohr.mouky, 1 hrnek cukru, 1vanil.cukr, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, šťáva a dužnina z 1 pomeranče nebo 2 rozmačkané hodně měkké banány(nebo šťávu a kůru z citrónu, kdo má rád jako já :o)
Postup přípravy
Těsto je původně na bábovku, ale koupila jsem si konečně formu na muffinky a potřebovala jsem zpracovat přezrálé banány a čokoládová vajíčka z Velikonoc... :o)
Všechny přísady…
Piškotový dort s pařížskou šlehačkou a belgickými…
Potřebné ingredience
Za vizuelní inspiraci vděčím Kačce ID 194322 a za tip na pařížskou šlehačku zase Verunce ID 552 :o))) Na jeden korpus o průměru 28cm: já dělala ze tří korpusů, které jsem promazala a dala na sebe) 3 vejce, 1 vanil.cukr, 1/4 prášku do pečiva, na každé vejce 2dg polohrubé mouky a 3dg cukru(cukru jsem určitě dala méně a mouku jsem nevážila, na každé vejce jsem dala podle oka cca 2 plné polévkové lžíce...(aby to bylo nadýchané) Pařížská šlehačka: 2 smetany na šlehání(alespoň 30%), 2 ledové kaštany -malinová marmeláda -čokoláda na vaření -krabice belgických pralinek(ale i Tatiana od Figara je super) - plněné trubičky(množství dle průměru korpusu...)
Postup přípravy
Postupně upéct korpusy(jsou prima,rychle vychladnou) - smíchat vejce s cukrem, opatrně vmíchat ušlehané bílky a ještě opatrněji přidat mouku s přáškem do pečiva, nalít na pečicí…
Báječné perníčky od Jitulky
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky 0,5 kg cukru moučka 0,25 kg vlašských ořechů jemně mletých 1 lžička skořice a hřebíčku (80% skořice a 20% hřebíčku) 3 lžičky jedlé sody - vše promíchat a přidat 5 vajec 6 lžic oleje 30 dkg tekutého medu
Postup přípravy
Vše uhníst do tuhého těsta a nechat na 24 hodin v chladu a zakrýt, aby neoschlo.
Druhý den rozválet 0,5 cm silný plát a vykrájet. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 - 220…