Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
FETTUCCINE SE smetanou, hraskem a sunkou + JAK SPRAVNE UVARIT PRAVE ITALSKE TESTOVINY

FETTUCCINE SE smetanou, hraskem a sunkou + JAK SPRAVNE…

Potřebné ingredience

300 g vajecnych testovin (fettuccine), 160 g dusene sunky ( ve 2 platkach), 300 g hrasku na vyloupani (ja davam hrasek v konzerve bonduelle), 150 g smetany, 30 g masla, sul (podle chuti)

Postup přípravy

Vyloupejte hrasek, omyjte ho a dejte ho varit do hrnce s dostatecnym nozstvim osolene vody. Mezitim nakrajejte sunku na prouzky a nechejte ji prohrat v panvi s maslem.
Kdyz je…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA domaci

PIZZA domaci

Potřebné ingredience

300 g hladke mouky, 20 g drozdi, 150 ml vlazne vody, 1 lzyce oleje, 1/2 lzicky soli, tuk na vymazani plechu

Postup přípravy

1) Mouku smichame s drozdim rozpustenym ve vlazne vode a s olejem. Mirne osolime a hneteme tak dlouho, az vznikne hladke, vlacne testo, ktere se neprichytava na steny nadoby.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
JEMNE PALACINKY + rady jak pect palacinky + vse o litem testu + dalsi recepty na palacinky

JEMNE PALACINKY + rady jak pect palacinky + vse o…

Potřebné ingredience

150 g hladke mouky
60 g skrobove moucky
500 ml mleka
1 vejce
2 zloutky
1 lzice rumu
spetka soli
tuk na peceni
dzem na potreni
cerstve ovoce
mekky tvaroh nebo jogurt na ozdobeni

Postup přípravy

1) Do prosate mouky a skrobove moucky postupne prilevame mleko s rozslehanym vejcem a zloutky, rum, osolime a testo nechame asi 30 min odpocinout
2) Na rozehrate panvi…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
RADY PRI VARENI

RADY PRI VARENI

Potřebné ingredience

viz postup

Postup přípravy

Formování noků
Těsto na noky nejprve vyválíme do válečků silných asi jako prst a pak je nakrájíme na kousky o délce přibližně dvou centimetrů. Jednotlivé kousky těsta lehkým…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Priprava praveho JABLCNEHO OCTU, KARMELITANSKYCH A CESNAKOVYCH KVAPIEK

Priprava praveho JABLCNEHO OCTU, KARMELITANSKYCH A…

Potřebné ingredience

voda
jablka

Postup přípravy

JABLECNY OCET:
Na jeho pripravu pouzi zdrave, neposkozene jablka, postruhaj ich na struhadle zo skla alebo plastu (nie kovovm!). Na jeden kilogram jablk pridaj liter a pol az…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
OPAR herpes

OPAR herpes

Potřebné ingredience

kopcovitu kavovu lyzicku listov medovky lekarskej (medunka lekarska)
kopcovitu kavovu lyzicku listov maty priepornej ( mata peprna)
1 ml oleja TEA TREE

Postup přípravy

Herpes niekolko krat denne potieraj tekutinou pripravenou takto:

Kopcovitu kavovu lyzicku listov medovky lekarskej a listov maty priepornej zalej stvrt litrom vriacej vody,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
UTOPENCI A NAKLADANY HERMELIN

UTOPENCI A NAKLADANY HERMELIN

Potřebné ingredience

2 kg spekacek
0,5 kg cibule

Postup přípravy

Oloupeme asi 2 kg spekacek (v zadnem pripade nedelame utopence ze spekacku, ktere byly vakuove balene - namisto utopencu byste mela v sklenici jen "hadrovite" nechutne blato), na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
KRAL SYRU - Parmazan, vse o parmazanu vcetne receptu na noky se syrovou omackou

KRAL SYRU - Parmazan, vse o parmazanu vcetne receptu…

Potřebné ingredience

2 dcl smetany (35 % ci mene procentni)
cerstve mlety pepr
nakrajane kostky syru ( 40 g gorgonzoly, 30 g mozzarelly, 30 g scamorsy ci jineho uzeneho syra, 100 gr cesrstveho parmezanu)
cerstve noky ze supermarketu
sekanou petrzelku ci pazitku
na posypani cerstvy parmezan

Postup přípravy

Parmazan - jeho plne jmeno je parmigiano reggiano. Mistem narozeni je oblast Parmy, Reggia, Modeny a Bologne. A cas zrozeni? Tezko rict, ale pry ho tu vyrabeli uz stari Rimane.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
BOLAVE KLOUBY, oleje z lecivych bylin na ruzne neduhy

BOLAVE KLOUBY, oleje z lecivych bylin na ruzne neduhy

Potřebné ingredience

1/2 l alpy
trochu slivovice
10 ks koreni hrebicku

Postup přípravy

14 denni nocni leceni bolavych kloubu.

Ucinny roztok pripravite tak, ze do pul litru Alpy prilejete trochu slivovice a date luhovat 10 kusu koreni hrebicku. Druhy den…

Zobrazit více...
OVOCE
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Potřebné ingredience

ovoce a zelenina

Postup přípravy

Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…

Zobrazit více...

Kategorie