FETTUCCINE SE smetanou, hraskem a sunkou + JAK SPRAVNE…
Potřebné ingredience
300 g vajecnych testovin (fettuccine), 160 g dusene sunky ( ve 2 platkach), 300 g hrasku na vyloupani (ja davam hrasek v konzerve bonduelle), 150 g smetany, 30 g masla, sul (podle chuti)
Postup přípravy
Vyloupejte hrasek, omyjte ho a dejte ho varit do hrnce s dostatecnym nozstvim osolene vody. Mezitim nakrajejte sunku na prouzky a nechejte ji prohrat v panvi s maslem.
Kdyz je…
PIZZA domaci
Potřebné ingredience
300 g hladke mouky, 20 g drozdi, 150 ml vlazne vody, 1 lzyce oleje, 1/2 lzicky soli, tuk na vymazani plechu
Postup přípravy
1) Mouku smichame s drozdim rozpustenym ve vlazne vode a s olejem. Mirne osolime a hneteme tak dlouho, az vznikne hladke, vlacne testo, ktere se neprichytava na steny nadoby.…
JEMNE PALACINKY + rady jak pect palacinky + vse o…
Potřebné ingredience
150 g hladke mouky
60 g skrobove moucky
500 ml mleka
1 vejce
2 zloutky
1 lzice rumu
spetka soli
tuk na peceni
dzem na potreni
cerstve ovoce
mekky tvaroh nebo jogurt na ozdobeni
Postup přípravy
1) Do prosate mouky a skrobove moucky postupne prilevame mleko s rozslehanym vejcem a zloutky, rum, osolime a testo nechame asi 30 min odpocinout
2) Na rozehrate panvi…
RADY PRI VARENI
Potřebné ingredience
viz postup
Postup přípravy
Formování noků
Těsto na noky nejprve vyválíme do válečků silných asi jako prst a pak je nakrájíme na kousky o délce přibližně dvou centimetrů. Jednotlivé kousky těsta lehkým…
Priprava praveho JABLCNEHO OCTU, KARMELITANSKYCH A…
Potřebné ingredience
voda
jablka
Postup přípravy
JABLECNY OCET:
Na jeho pripravu pouzi zdrave, neposkozene jablka, postruhaj ich na struhadle zo skla alebo plastu (nie kovovm!). Na jeden kilogram jablk pridaj liter a pol az…
OPAR herpes
Potřebné ingredience
kopcovitu kavovu lyzicku listov medovky lekarskej (medunka lekarska)
kopcovitu kavovu lyzicku listov maty priepornej ( mata peprna)
1 ml oleja TEA TREE
Postup přípravy
Herpes niekolko krat denne potieraj tekutinou pripravenou takto:
Kopcovitu kavovu lyzicku listov medovky lekarskej a listov maty priepornej zalej stvrt litrom vriacej vody,…
UTOPENCI A NAKLADANY HERMELIN
Potřebné ingredience
2 kg spekacek
0,5 kg cibule
Postup přípravy
Oloupeme asi 2 kg spekacek (v zadnem pripade nedelame utopence ze spekacku, ktere byly vakuove balene - namisto utopencu byste mela v sklenici jen "hadrovite" nechutne blato), na…
KRAL SYRU - Parmazan, vse o parmazanu vcetne receptu…
Potřebné ingredience
2 dcl smetany (35 % ci mene procentni)
cerstve mlety pepr
nakrajane kostky syru ( 40 g gorgonzoly, 30 g mozzarelly, 30 g scamorsy ci jineho uzeneho syra, 100 gr cesrstveho parmezanu)
cerstve noky ze supermarketu
sekanou petrzelku ci pazitku
na posypani cerstvy parmezan
Postup přípravy
Parmazan - jeho plne jmeno je parmigiano reggiano. Mistem narozeni je oblast Parmy, Reggia, Modeny a Bologne. A cas zrozeni? Tezko rict, ale pry ho tu vyrabeli uz stari Rimane.
BOLAVE KLOUBY, oleje z lecivych bylin na ruzne neduhy
Potřebné ingredience
1/2 l alpy
trochu slivovice
10 ks koreni hrebicku
Postup přípravy
14 denni nocni leceni bolavych kloubu.
Ucinny roztok pripravite tak, ze do pul litru Alpy prilejete trochu slivovice a date luhovat 10 kusu koreni hrebicku. Druhy den…
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny
Potřebné ingredience
ovoce a zelenina
Postup přípravy
Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…