**BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU - krásně vláčná i 2.a 3. den!**
Potřebné ingredience
250g polotučného tvarohu - 200g másla + na vymazání formy - 200g krupicového cukru - 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) - 150g hladké mouky - 150g polohrubé mouky - 1 vanilkový cukr - 1 prášek do pečiva - 2-3 lžíce rumu (vaječného likéru apod.) - špetka soli - hrubá mouka na vysypání formy NA POLEVU: 100g čokolády - 33g hery
Postup přípravy
Důkladně spojíme tvaroh, máslo, cukr a žloutky. V jiné míse promícháme oba druhy mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vzniklou směs postupně přidáváme k tvarohové a přidáme…
**JEDINEČNÁ UZENÁ POLÉVKA SE ZELÍM A FAZOLEMI!**
Potřebné ingredience
1kg uzených žebírek - červené fazole (množství dle libosti) - kysané zelí (taktéž dle libosti) - 1 cibule - cukr - ocet - petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Uzená žebra vaříme do měkka, vyjmeme, obereme a nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme přes noc namočené fazole včetně vody a povaříme do poloměkka. Následně přidáme ještě…
**BROSKVOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU!**
Potřebné ingredience
listové těsto - čerstvé či konzervované ovoce (lesní plody, jablka, meruňky, švestky...) NA NÁPLŇ: 1 měkký tvaroh - 1 vejce - 2-3 lžíce vanilkového pudinku - cukr (podle chuti) - citrónová kůra (podle chuti) NA DROBENKU: 70g másla - 70g krupicového cukru (může být i krystal) - 150g polohrubé mouky - 1 žloutek
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na cca 170°C.
Z listového těsta vyválíme plát ve velikosti plechu, potřeme náplní smíchanou ze surovin viz výše, posypeme ovocem a dáme krátce zapéct. …
**VYNIKAJÍCÍ KRŮTÍ ZÁVITKY - velmi jednoduché a rychlé…
Potřebné ingredience
krůtí řízky - slanina (tenší plátky) - cibule - mletá paprika - sůl - olej
Postup přípravy
Krůtí řízky naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nekroutily.
Posolíme, z vnitřní strany potřeme mletou paprikou, vložíme plátek slaniny, zavineme, upevníme (párátkem,…