Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
ořechový věnec neboli Estonský kringel

ořechový věnec neboli Estonský kringel

Potřebné ingredience

Ingredience těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí\r\n náplň: cca100 g cukru krupice,rozemleté ořechy ( jedno jaké cca 3 hrnky, skořice dle chuti, vanilkový cukr, 3 lžíce medu, kůra a šťáva z jednoho citronu \r\n\r\n.

Postup přípravy

Postup: Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.Z této várky je možno udělat jen jeden, ale lepší jsou dva věnce, pro lepší manipulaci:)…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Mrkvová pomazánka s česnekem

Mrkvová pomazánka s česnekem

Potřebné ingredience

mrkev, vajíčko, česnek,majolka( nebo tvaroh, pomazánkové máslo bez příchuti, sýr

Postup přípravy

3 mrkve nastrouhám na jemno, prolisuji česnek ( 4 stroužky), osolím, opepřím, nastrouhám uvařené vajíčko na trvdo a trochu sýra, vše smíchám buď s tvarohem, majolkou nebo…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květákové placičky s mrkví

Květákové placičky s mrkví

Potřebné ingredience

květák, mrkev, strouhanka, vajíčko, tvrdý sýr, hl.mouka, prdopeč

Postup přípravy

Květák uvařím do poloměka ve vývaru (kostka bujonu) rozeberu růžičky a rozmačkám vidličkou v misce. Přidám na jemno mastrohanou mrkev, vajíčko ( počet dle velikosti květáku, ale…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzená polévka se smetanou

Uzená polévka se smetanou

Potřebné ingredience

uzené maso, mrkev, cibule, brambory, zakysaná smetana,bujón,máslo,mouka hl.,pepř, libeček nebo petrželka

Postup přípravy

Maso uvaříme do měkka( nejlépe vepřové uzené ocásky) a do hotového vývaru přidáme na kostičky nakrájené brambory a povaříme taktéž do měkka. Kdo má rád vývar silnější přidá kostku…

Zobrazit více...

Kategorie