Zobrazit přihlášovací formulář
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové chlebové bulky Nominal

Bezlepkové chlebové bulky Nominal

Potřebné ingredience

500g směsi Nominal s lněnou vlákninou 425ml vody - pozor ubírám z pův. 475ml 20ml oleje 13g droždí

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience dle postupu na obalu a tvarujeme kuličky. Já dělala 80g a bulka je taková menší,cca 60g
Necháme kynout 40min.,pečeme při 200st. a po 5min…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Nepečený bezlepkový dort

Nepečený bezlepkový dort

Potřebné ingredience

Na velký průměr dortové formy potřebujeme: 250g kakaových sušenek,já používám Celi Hope kakaové věnečky,jjiné jsem zatím neobjevila 100g mléčné čokolády 4 lžíce smetany ke šlehání 500g měkkého tvarohu kostka,vanička je moc řídká 200g Lučiny 3x 120g Activia bílá 150g cukru moučka 6 plátků čiré želetiny na ztužení,já používám želatinový ztužovač za studena ovoce na ozdobu bezlepkový puding nebo želatina v prášku Množství smetany záleží jak moc pijí sušenky vlhkost

Postup přípravy

Rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu se smetanou,přidáme najemno nadrcené sušenky a dobře promícháme. Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy a necháme v lednici trochu…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové kakaové měsíčky

Bezlepkové kakaové měsíčky

Potřebné ingredience

Je to upravený klasický recept na bezlepkovou variantu. Nejde o buchtu,ale o zákuskovinu se sladkou polevou. 240g másla - doporučuji nenahrazovat 160g bezlepkové mouky /já dávám 150g Jizerky a 10g na zpevnění rýžovou mouku/ 240g moučkového cukru 6 vajec 2 lžíce kakaa U klasického receptu je 240g polohrubé mouky,ale takto odměřené bezlepkové mouky stačí,jinak je těsto moc tuhé.

Postup přípravy

V míse utřeme cukr s máslem,pozor nerozehřívat máslo,ale vyšlehat v ruce nebo šlehačem. Pomalu vmícháme vejce opět vyšlehat až je těsto hladké,pak další a takhle to opakovat 6x…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové kynuté koláčky Jizerka

Bezlepkové kynuté koláčky Jizerka

Potřebné ingredience

200g Jizerky zlatá je chutnější 50g cukru 10g droždí čerstvého 30g másla 1 vejce 100 ml vody špetka soli na žmolenku dávám od oka cukr /dávám krystal,neb tato mouka se hodně paplá mouka máslo /toho raději méně a pak přidat/

Postup přípravy

Recept je převzatý z obalu mouky Jizerka,jen jsem přidala více cukru.

Droždí rozpustit ve vlažné vodě,přidat vejce,mouku,sůl,cukr a vše krátce a intenzivně prohněteme.

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový chléb rustikální Nominal

Bezlepkový chléb rustikální Nominal

Potřebné ingredience

Směs na bezlepkový chléb rustikální Nominal 425ml vody 20ml oleje 13g droždí

Postup přípravy

Jde o chléb ze směsi Nominal,je upraven pro pečení v elektrické troubě. Z pekárny se mi neosvědčil,byl hodně vlhký až mokrý a struktura nebyla tak pěkná. Ubrala jsem vodu,aby se…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený patizon se sýrem

Zapečený patizon se sýrem

Potřebné ingredience

1 ks patizon 1 plechovka zavařených krájených rajčat 1 zelená paprika koření Vitana Steak,chilli a šípek tvrdý sýr

Postup přípravy

Patizon nakrájíme na cca 1,5 cm plátky,vykrojíme stopku a bubáka,oloupeme slupku.
Nejlepší je mladý,při vrypu lehce do zelena,který se nemusí ani loupat,ale je to lepší.

Zobrazit více...

Kategorie