Krůtí maso se sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
1/2 kg krůtího (jakéhokoli) masa, cibule, sušená rajčata - hrst, černé olivy- hrst, olivový olej, snítka tymiánu (nebo přiměřené množství sušeného), 1 bobkový list sůl, pepř, bramborový škrob
Postup přípravy
Na olivovém oleji nechám zesklovatět cibuli, přidám maso nakrájené na nudličky a orestuji. Potom přidám rajčata na nudličky, přepůlené olivy, koření a sůl, dusím do změknutí masa.…
Bramborový salát
Potřebné ingredience
1 kg vařených brambor, 2 řapíky celeru, 2 cibule, 100 g majolky, 5 lžic kefíru nebo bílého jogurtu, 1 lžíce hrubozrnné a 1 lžíce francouzské hořčice, sůl a pepř.
Postup přípravy
Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájenou na půlkolečka spaříme vodou, řapíkatý celer nakrájíme na tenké pátky. Všechny ingredience smícháme, dosolíme a…
"Mexická" fazolačka
Potřebné ingredience
vývar z uzeného masa, plechovka červených fazolí (u nás chilli), protlak, hladká mouka, klobása, bílá (slovenská paprika), cibule
Postup přípravy
Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, necháme provařit. Na pánvi opečeme klobásu nakrájenou jak je komu libo,…
Pohanka s bryndzou
Potřebné ingredience
2 hrnky pohanky, 2 stroužky česneku, 200g bryndzy, 100g anglické
Postup přípravy
4 hrnky osolené vody přivedeme k varu, vsypeme spařenou pohanku, promícháme a necháme 30 min. v klidu bobtnat. Rozmícháme bryndzu s utřeným česnekem, smícháme s hotovou pohankou a…
CELEROVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
celer 1ks, kuřecí prsa 2 ks, jablka 2 ks, majolka 100 g, bílý jogurt - kelímek, bílý pepř, sůl, citron
Postup přípravy
Kuřecí prsa uvařím v osolené vodě, po vychladnutí nakrájím na nudličky. Celer nastrouhám nahrubo, jablka (raději máme kyselejší) nakrájím na kostky. Vše smíchám a spojím jogurtem…