Číselný dort
Potřebné ingredience
Linecké těsto světlé a tmavé, krém mascarpone se šlehačkou a pařížskou šlehačkou, ovoce, květiny...čokoládové ozdoby.
Postup přípravy
Podle šablony vykrojit každé číslo 2x, rovnou špičkou nastříkat na spodní patro pusinky krému, opatrně přesunout vrchní patro, znovu krém a ozdobit.
Narozeninový dort k 70
Potřebné ingredience
Spodní patro - mramorovaný korpus, čokoládový krém, náplň z třešní, vrchní patro ořechovo-kávový korpus, krém Alžírská káva, banány. Potah pravý marcipán, ozdoby smartflex.
Sumec - pro rybáře k 70
Potřebné ingredience
světlý korpus, višňový džem, krém Alžírská káva, potah marcipán, Váha 3,2 kg
Krteček
Potřebné ingredience
mramorovaný korpus, vanilkový krém s bílou čokoládou, citrusový džem, mandrinky. Potah a ozdoby kombinace pravý a mléčný marcipán.
K narozeninám - s jedlou fotografií
Potřebné ingredience
Spodní patro - mramorovaný korpus, čokoládový krém, černorybízový džem, banány, vrchní patro čokoládový korpus, jahodový krém. Potah pravý marcipán. Jedlá fotografie.
Star wars
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, jahodový džem, jahodový krém, potah a ozdoby z mléčného marcipánu.
Svatební, k rubínové svatbě a k narozeninám
Potřebné ingredience
Svatební - spodní patro mramorovaný korpus, čokoládový krém, višňový džem, broskve; prostřední patro: ořechovo-kávový korpus, krém alžírská káva, meruňkový džem, banány vrchní patro: čokoládový korpus, jahodový krém. Váha 7,2 kg. K rubínové svatbě: mramorový korpous, kokosový krém, višně. Jedlá fotografie. Váha 2,45 kg. K narozeninám: Ořechovo-kávový korpus, krém alžírská káva, banány. Váha 2,30 kg. Potah: pravý marcipán, ozdoby pravý marcipán v kombinaci se SV. na svatebním ještě umělohmotné perličky na vlasci.
Broskvičky
Potřebné ingredience
850-1000 g hl. mouky 4 vejce 400 g moučkového cukru , 200 ml oleje, 250 ml bílého jogurtu,1 lžička amonia 1/2 lžičky jedlé sody. náplň: 250 g másla, 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinky (v orig. receptu Zlaté klasy), 2 vanilkové cukry, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžičky broskvového (meruňkového) aroma dále: plechovka broskvového kompotu, žlutá a růžová potravinářská barva, cukr krupice, marcipánové lístky a stopky.
Postup přípravy
Do mísy dáme 850 g mouky, přidáme všechno ostatní a promícháme. Vysypeme na vál a rukama vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby podsypáváme zbylou moukou. Těsto necháme hodinu…