Ovocný koláč pro začínající hospodyňky
Potřebné ingredience
polohrubá mouka, cukr krupice, Hera, prášek do pečiva, mléko, vanilkový cukr, ovoce a někdy skořice, pečící papír
Postup přípravy
3dcl hrnek polohrubé mouky smícháme s hrnkem cukru krupice, nakrájíme půlku Hery nebo jiného tuku a uděláme droběnku ( žmolenku ). Třetinu žmolenky dáme na stranu a do zbytku…
Zlaté cihličky z domácí čokolády
Potřebné ingredience
1/4 kg bílého ztuženého tuku, 1/2kg moučkového cukru, 120g kakaového prášku, 1/2 sáčku pudingového prášku, 3 lžíce rumu. Potřebujeme také formy na pečení rakviček nebo jiné formy na tvarování čokolády, zlatý alobal nebo balicí papír a lepicí pásku průsvitnou.
Postup přípravy
V kastrolku pozvolna rozpustíme tuk, rozmícháme v něm cukr a kakao, přidáme pudingový prášek a rum. Necháme lehce přejít varem. Hmota pak rychle tuhne, tak musíme být připraveni…
slaný dort
Potřebné ingredience
toustový chléb, majolka, ochucená tatarka, tavený sýr, 3druhy plátkového sýra, plátky šunky, paprika, ředkvičky, rajčátka, vejce natvrdo, kornoutky z Herkulesu, vějířky z Poličanu, bylinky, korbáčiky, čínské zelí, kuličky uzené Mozzareli
Postup přípravy
Toustový chléb proložený plátky sýra a promazaný taveným sýrem, majolkou a tatarkou ( na střídačku ) lehce potřeme majolkou a poklademe uzeným plátkovým sýrem, ze kterého jsme…
Slaná květina
Potřebné ingredience
baby šunka, sýry, suchý salám, rajčátka, pažitka, korbáčiky, čínské zelí, klobásky, špejle, papriky
Postup přípravy
Připravíme si vázičku a seříznuté špejle. Listy čínského zelí ( nebo čehokoli jiného místo toho ) upravíme, aby držely dobře špejle, na které napichujeme libovolně produkty, které…
Čokoládové pastelky
Potřebné ingredience
různé druhy čokoládových polev, alobal, izolepa
Postup přípravy
Nejprve si připravíme formy z alobalu. Několikrát obtočíme alobalem silnější pastelku, nebo pokud máme doma něco šikovnějšího, můžeme použít něco jiného. Pak zpevníme formu…
Barevný prokládaný dort krémový
Potřebné ingredience
Dva druhy korpusu - tmavý ze Šalamounového těsta a světlý piškotový. Dva druhy pudingu ( čokoládový a banánový ), moučkový cukr, máslo. Pár kuliček Fewrrero a Rafaelo.
Postup přípravy
Korpusy si uděláme den předem, pak je nakrájíme na stejné obdélníčky s tím, že necháme jednu vrstvu dospod vcelku. Po té, co si ušleháme dva krémy, začneme si jimy libovolně mazat…
Domácí čokoládový dort
Potřebné ingredience
Korpus z těsta na Šalamouna. Na krém moučkový cukr, puding, máslo a dobrý kakaový prášek. Kuličky Ferrero a Rafaelo
Postup přípravy
Korpus je nejlépe upéci den předem. Krém nastavuji pudingovou hmotou, je pak lehčí a stravitelnější obzvlášť pro děti. Má to jednu nevýhodu, snažila jsem se být maximalista a jít…