Domácí jogurt bez jogurtovače
Potřebné ingredience
1litr plnotučného nebo polotučného mléka, 1-2 lžíce bílého jougrtu pro základ startovací biokultury
Postup přípravy
1. V hrnci zahřejeme na středním plameni mléko, dokud se kolem okraje nezačnou tvořit bublinky a z povrchu nezačne stoupat pára.
2. Vlijeme mléko do velké misy a necháme…
Palačinky (nejen) pro začátečníky
Potřebné ingredience
480g hladké mouky, 1 litr mléka, 2-3 vejce (dle velikosti), špetka soli, olej na pánev
Postup přípravy
V mléce rozšleháme hladkou mouku společně s vejci, přidáme špetku soli.
Pokud se udělají hrudky, nevadí, můžete těsto přepasírovat přes síto nebo cedník, nebo rozmixovat…
Zapečená kuřecí játra
Potřebné ingredience
1/2 kg kuřecích jater, pórek, koření vega, máslo nebo olej.
Postup přípravy
Kuřecí játra nakrájíme a promícháme s nakrájeným pórkem a kořením vega Misku vymažemé máslem nebo olejem, podlijeme troškou vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C, cca 20…