Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Utopenci v ohavném nálevu

Utopenci v ohavném nálevu

Potřebné ingredience

vuřty, cibule, pepř 4polevkove lžíce kečupu, octa, oleje, hořčice a worchesterove omáčky a dvojnásobek vody. kávová lžička soli, pepře, chilli

Postup přípravy

Vuřty oloupeme, překrojíme napůl vložíme do lahve. Pak opepřit, dat vrstvu cibule a opakovat do požadovaného množství. Nálev necháme přijít do varu, odstavíme a ještě horky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci narychlo

Utopenci narychlo

Potřebné ingredience

50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků 4 větší cibule Nálev: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl a pepř, papriku

Postup přípravy

Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci s feferonkou

Utopenci s feferonkou

Potřebné ingredience

1,5 kg oloupaných špekáčků, 2 feferonky, 2 velké cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 3 dl octa, 1 lžička soli, horčičné semínko, 1,5 litru vody

Postup přípravy

Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme.

Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Potřebné ingredience

15 buřtů, 2 lžíce nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře, 2 nastrouhané (či na plátky nařezané) feferonky, případně 3 lžičky koupených mletých feferonek ze skleničky, 4 sterilované, podélně nakrájené okurky, 6-8 (i více) stroužků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka uděleny podle návodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla, 4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Postup přípravy

Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládané buřtíky

Nakládané buřtíky

Potřebné ingredience

Na 3 litrovou lahev potřebujeme následující: 40 lžic vody - 560 ml 25 lžic octa - 350 ml 10 lžic oleje - 140 ml 5 lžic vorčestru - 70 ml 5 lžic hořčice - 70 ml 5 bobkových listů 5 ks nového koření 9 špetek soli 7 špetek pepře 2 špetky chilli buřtíky nebo točený salám kečup cibule na kolečka

Postup přípravy

Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci v pivním nálevu od Tomáše

Utopenci v pivním nálevu od Tomáše

Potřebné ingredience

1 černé pivo, vuřty, bobkový list, chilli, cibule, pepř, sůl

Postup přípravy

Nálev vytvoříme povařením Černého piva s kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vuřty rozřízneme a vložíme do nich trochu kořeni, bobkový list, cibuli. Vuřt spojíme špejli. V…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci z gothaje s cibulí

Utopenci z gothaje s cibulí

Potřebné ingredience

Gothajský salám 2 kg, cibule 6 ks, ocet 3/4 litru, pepř mletý, bobkový list, sůl a podobně

Postup přípravy

Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

Potřebné ingredience

2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci se zelím

Utopenci se zelím

Potřebné ingredience

špekáčky, chilli koření, cibule, kysané zelí Nálev: 1/2 l octa, 1/4 l vody, 20 x cukerin, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli

Postup přípravy

Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci s mrkví

Utopenci s mrkví

Potřebné ingredience

Ingredience: 15 špekáčků, 2 nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, asi 40 kuliček černého pepře, kousek feferonky, 4 sterilované podélně na plátky nakrájené okurky, 8 stroužků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka podle návodu, oslazeny 3-5 kousky sacharinu, 5-6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Postup přípravy

Postup:

Špekáčky sloupneme, z jedné strany podílně nařízneme asi do poloviny, z druhé strany uděláme 3-4 méně hluboké příčné řezy. Do příčných řezů vložíme plátky česneku,…

Zobrazit více...

Kategorie