Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Srdíčko z párku

Srdíčko z párku

Potřebné ingredience

párek,plátek šunky,lžíce kunjovanky,vajíčko,sůl, sýr, párátko

Postup přípravy

Párek rozřízneme napůl, ale nedořízneme, spojíme do srdíčka a sepneme párátkem, vložíme kolečko šunky, dáme lžičku kunjovanky ( já jsem dala cibuli a papriku ) rozklepneme vajíčko…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Potřebné ingredience

kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, 100 g nivy, zakysaná smetana, 2 vejce, šunka, listové těsto

Postup přípravy

Kuřecí řízky osolíme a opepříme a krátce orestujeme na pánvičce, rozválíme listové těsto, na těsto položíme řízky. Uděláme si směs ze zakysané smetany, vajíčka a nivy, kterou…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rajčatový salát s majonézou- Ukrajinský salát

Rajčatový salát s majonézou- Ukrajinský salát

Potřebné ingredience

rajčata, majonéza, eidam, sůl nebo koření, česnek (nemusí být)

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme (dle hladu nebo počtu strávníků), dáme lžíci majonézy, ochutíme solí nebo kořením jaké máme rádi, můžeme přidat prolisovaný česnek, najemno nastrouháme eidam.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tukožroutská buchta

Tukožroutská buchta

Potřebné ingredience

Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg mletého cukru, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 4 vejce Krém: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka , 2 vanilkové cukry, ztužovač šlehačky Želatina: broskve, vanilkový puding, broskvový tang (vitacit)

Postup přípravy

VYNIKAJÍCÍ ZÁKUSEK NA LÉTO. Postup viz. foto

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kýta plněná feferonkou a olivami

Kuřecí kýta plněná feferonkou a olivami

Potřebné ingredience

kuřecí kýty, feferonky, olivy plněné paprikou (ne pálivou), sůl, koření na kuře, olej

Postup přípravy

Kuřecí kýtu osolíme a okořeníme, tak jak máme rádi. Nařízneme ji co nejvíce a naplníme feferonkou zbavenou zrníček a pokrájenými olivami. Dáme do vymazaného pekáčku a podlijeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Čočkové pyré (od ukončeného 9. měsíce)

Čočkové pyré (od ukončeného 9. měsíce)

Potřebné ingredience

čočka, mrkev, pórek, 1/2 jablka, trochu másla, voda

Postup přípravy

Na másle osmahneme pórek, mrkev a přidáme čočku a nakrájené jablíčko, podlejeme vodou a dusíme, dokud není čočka měkká. Rozmixujeme.

Prckovi to mooooc chutnalo (dokonce i…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jitrnice na švestkách a jablkách

Jitrnice na švestkách a jablkách

Potřebné ingredience

jitrnice, balíček sušených švestek, jablka

Postup přípravy

Do pekáčku vložíme nakrájená jablka, pokrájené švestky a na to položíme jitrnice. Trochu podlejeme vodou a pečeme v troubě při cca 150°C dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Listové těsto+vysočina+niva= DOBROTA

Listové těsto+vysočina+niva= DOBROTA

Potřebné ingredience

listové těsto, 30 dkg vysočiny vcelku, niva, eidam

Postup přípravy

Listové těsto zpracujeme a vyválíme tak jako na jablečný závin. Na hrubém struhadle nastrouháme vysočinu, nivu a eidam, zabalíme a dáme na plech - na pečicí papír. Pokud chceme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Maso ve vaječné peřině

Maso ve vaječné peřině

Potřebné ingredience

kuřecí nebo vepřové maso, kunovjanka, 4- 5 vajec, strouhanka, sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí plátky osolíme, opepříme a obalíme nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaném, osoleném vajíčku. Maso vložíme do hrnce, kde vaříme trochu vody, zalejeme sterilovanou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sedlácké fondue

Sedlácké fondue

Potřebné ingredience

malý bochník chleba (nejlépe kulatý), párek, slanina,červená a zelená paprika, 2 zakysané smetany, 2 tavené sýry, vegeta, pepř, olej (sádlo)

Postup přípravy

Na pánvi osmahneme slaninu, párek a papriku (vše nakrájené na kostičky), přidáme zakysanou smetanu smíchanou se sýrem, okořeníme pepřem a vegetou.Dobře promícháme. Z pecnu chleba…

Zobrazit více...

Kategorie