SALÁTOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
1 Hlávkový salát, 1-2 mladé cibulky s natí, pár stroužků česneku (asi 3 větší), mléko nebo šlehačka, sůl, 2 lžíce mouky + trochu tuku, nebo 2 lžičky škrobu pro ty kteří zahušťují.
Postup přípravy
Udělat řídší světlou zásmažku z mouky a tuku - já to ale nedělám, máme rádi polévky řídké ale bez pachutí mouky :-), proto já pouze na lžíci oleje osmažím česnek nakrájený na…
Kuřátko na italský způsob
Potřebné ingredience
kuřecí 4 vykoštěná a kůže zbavená stehna nebo prsa, 1 střední cibule, česnek 3 větší stroužky, bazalka, oregano, olivový olej, sůl, černý pepř, rajčata v konzervě nebo spařená a oloupaná, trochu kečupu-asi 3PL.
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Česnek rozetřeme (prolisujeme), smícháme s bazalkou-asi 2ČL a asi půl lžičky oregana a rozmícháme v 3PL olivového oleja. Maso promícháme se směsí…
RYCHLÁ ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
žampiony cca 300g (lépe čerstvé ale dá se i konzerva), olej na osmahnutí, 1 cibule, 2x bujón kostka dle libosti-já dávám kuřecí, šlehačka na vaření nebo 30% malá (kdo chce i mléko), černý pepř, mletá sladká paprika cca 2ČL, cca 2ČL škrobu na zahuštění-nemusí být
Postup přípravy
Žampiony nakrájíme nejlépe na tenké plátky, cibuli na drobné kostičky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme žampiony, osmahneme a dodusíme doměkka. Potom zalijeme vodou do které…