Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Zapékaný tuňák

Zapékaný tuňák

Potřebné ingredience

brambory (polouvařené), tuňák z plechovky (2 plechovky alespoň - dle množství brambor), cobule, rajčatová směs kupovaná (doporučuji boloňskou), oregano, mléko, máslo, mouka, strouhanka

Postup přípravy

Nejprve si na cibulce osmahneme okapaného tuňáka z konzervy. Přidáme rajčatovou směs a necháme prohřát. Připravíme si bešamel - v kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme trochou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapékané těstoviny s tofu (2, spíše 3 porce)

Zapékané těstoviny s tofu (2, spíše 3 porce)

Potřebné ingredience

těstoviny (uvařit), tofu česnekové cca 200g, muškátový oříšek, sýr tak 25g dle chuti (ementál, eidam...cokoliv co máte rádi), vajíčko (zvlášť žloutek a bílek), sůl, pepř, 150 ml mléka, 15g másla, 15g mouky máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bešamel: v mléce utřeme máslo a mouku, přidáme žloutek. Pak přidáme na kostičky nakrájané tofu, nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno sýr, na to nastrouháme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zdravá perníkobuchta :-)

Zdravá perníkobuchta :-)

Potřebné ingredience

pšeničná mouka celozrnná, sladěnka, med, slunečnicový olej, prášek do pečiva bez fosfátů, kakao či karob

Postup přípravy

Smícháme mouku se sladidly, přidáme kakao či karob, část oleje. Smícháme prášek do pečiva s moukou a obojí prosijeme do mísy s předešlými přísadami. Dle potřeby přidáme olej.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MINESTRONE - italská zeleninová polévka

MINESTRONE - italská zeleninová polévka

Potřebné ingredience

pro 4 - 6 osob: 3 stroužky česneku, 2 cibule, 2 kostky natur bujónu Vitana - zeleninový, 3 rajčata, rajčatový protlak či směs na boloňské špagetky cca 300g, balíček mražené zeleninové směsi (čínská, francouzská), 1 větší cuketa, 3 velké brambory, trocha oleje, oregano, špagety, trocha tvrdého sýru

Postup přípravy

Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mraženou zeleninu, brambory a 2 minuty povaříme na menším plameni. Přidáme na kostečky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na kari - rychlé, z domácích zásob

Kuře na kari - rychlé, z domácích zásob

Potřebné ingredience

kuřecí prsa, kari, maggi, sojová omáčka, bílé víno, olej

Postup přípravy

Nejprve si do směsi oleje (stačí tak 2 lžíce), maggi (pár kapek) a sojové omáčky (tak lžíce) a kari (dle chuti) naložíme na kousky nakrájená kuřecí prsíčka.
Necháme uležet -…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákové placičky lehké jako sen

Květákové placičky lehké jako sen

Potřebné ingredience

květák, hladká mouka, vejce, majoránka, sůl, strouhanka, trocha oleje na smažení (slunečnicový, řepkový)

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě, obereme růžičky a nasekáme je. Přidáme mouku, žloutky, majoránku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Tvarujeme placičky, dle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bruschetta

Bruschetta

Potřebné ingredience

rajčata, světlý toastový chléb nebo veka, olivový olej, kořeni Bruschetta (vyrábí Grešík)

Postup přípravy

Do misky si připravíme nadrobno nakrájená rajčata (dle chuti se semínky nebo bez), posypeme kořením a zakápneme několika kapkami olivového oleje. Necháme alespoň 10 min odležet. …

Zobrazit více...

Kategorie