Jahodový dort s mascarpone
Potřebné ingredience
4 vejce, žloutky a bílky odděleně, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 220 g krupicového cukru, 100 g hladké mouky, 50 g solamylu, 1 lžička prášku do pečiva, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy, 750 g polotučného tvarohu, 500 g mascarpone, 2–3 lžíce citronové šťávy, kelímek smetany ke šlehání, 5 lžic jahodové zavařeniny (já nedávala), 500–600 g jahod, rozčtvrcených
Postup přípravy
Recept mám z internetu (apetitonline), možná znáte, možná ne, rozhodně vyzkoušejte, stojí to za to ,-)
Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky ušlehejte se čtyřmi lžícemi…
Tchýnina vláčná bábovka
Potřebné ingredience
4 vejce, 200 g hl. mouky, 200 g moučkového cukru, 100 ml oleje, 100 ml horké vody, 1 vanilk. cukr, 1 prášek do pečiva, nasekaná čokoláda a vlašské ořechy
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu a vanilkový cukr a vymícháme. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh ze 4 bílků. Nakonec jemně…
Trdelník(ové) rohlíčky
Potřebné ingredience
těsto: 3 dcl mléka, 2 žloutky, 62 g rozpuštěného másla, 1 dcl oleje, 10dkg kryst. cukru, 0,5 kg polohrubé mouky, 2,5 lžičky sušeného droždí, půl kávové lžičky soli, nahoru: 62 g másla, 1 - 2 bílky, ořechy, moučkový cukr s vanilkou
Postup přípravy
Recept mám od švagrové ze Skalice...chutná to úplně stejně jako pravý skalický trdelník. Já dělám rohlíčky, protože na trdelník nejsem "zařízená", ale chuťově je to…