SIRUP Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
PLODY BEZU, CUKR, KYSELINA CITRNOVÁ
Postup přípravy
NATRHANÝ BEZ ALESPOŇ ČÁSTEČNE ZBAVÍM VĚTVIČEK. MOJE BABIČKA MĚLA TAKOVÝ MLÝNEK NA OVOCE, PROLISOVALA. JÁ HO NEMÁM, A TAK DÁM OTRHANÝ BEZ DO HRNCE A PROSTĚ HO ROZMIXUJU PONORNÝM…
BEZOVÁ ŠŤÁVA sirup - RYCHLÁ JEDNODUCHÁ A DOBROUČKÁ
Potřebné ingredience
NA JEDNU DÁVKU: 20 KVĚTŮ Z ČERNÉHO BEZU, 5 DKG KYSELINY CITRONOVÉ, 2 KG CUKRU, 3 CITRONY, 1,5 LITRU VODY
Postup přípravy
NATRHANÉ KVĚTY PROPLÁCHNEME A DÁME S 1,5 LITREM VODY A S JEDNÍM NA KOLEČKA NAKRÁJENÝM CITRONEM NA 24 HODIN VYLOUHOVAT.
DRUHÝ DEN PŘECEDÍME ( JÁ VYMAČKÁM PŘES PLÍNU), NALEJEME…
Medové karamelové řezy
Potřebné ingredience
Těsto:50 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru krupice, 20 dkg tuku ( nastrouhat), 2 vejce, 1 vanilkový cukr a dvě lžičky prášku do pečiva , 2 lžíce tekutého medu , 2 lžíce vlažného mléka , špetka soliNa ořechovou směs potřebujeme:20-30 dkg vlašských ořechů nahrubo nasekaných , 8 dkg cukru krupice, 12 dkg másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce medu, 1-2 lžíce smetanyNa krém je třeba:kaše ze dvou vanilkových pudinků a 1/2 litru mléka, 20 dkg másla, 2 lžíce rumu, 15 dkg moučkového cukru
Postup přípravy
*** Recept na tento malý zázrak jsem dostala od manželky mého kolegy z práce, a myslím, že je třeba se s ním podělit s ostatními, protože opravdu stojí za to ho vyzkoušet ***
KUŘÁTKO NA VÍNĚ A PISTÁCIÍCH S TĚSTOVINAMI
Potřebné ingredience
Celé kuře, 2-3 cibule, 10dkg oloupaných pistacií, grilovací koření, 2dcl bílého vína, kousek másla, těstoviny.
Postup přípravy
Kuře umyjeme, a posypeme grilovacím kořením, to dáme i dovnitř kuřete. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a naplníme jí kuře a zaděláme třeba párátkem. Kuřátko dáme do pekáčku, přidáme…