Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEJ NEJ koláčky, koláče, buchty

NEJ NEJ koláčky, koláče, buchty

Potřebné ingredience

Tento recept jsem dostala od své pratety z Hodonína a ač jsem buchet a koláčů vyzkoušela nespočet, tak toto těsto je bezkonkurenčně nejlepší! Dělám z něj koláčky, frgále, české buchty, s nepatrnou změnou i vánočku a mazanec. Krásně kyne, parádně se zpracovává a je jako samet. Určitě stojí za vyzkoušení! :-)

Postup přípravy

Tak tedy:

1/2kg hladké mouky, 1/2 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce cukru (vrchovatá), 2dcl vlažného mléka,
1 a 1/2dcl oleje, 2 žloutky.
kvásek: 1/2dcl vlažného…

Zobrazit více...

Kategorie