BRAMBOROVÉ NOKY S PEČENOU ČERVENOU ŘEPOU
Potřebné ingredience
červená řepa (celá neloupaná), alobal, mořská sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, kozí sýr, bramborové noky
Postup přípravy
Připravíme si pár plátků alobalu, na každý plátek dáme celou červenou řepu, zasypeme trochou mořské soli, přidáme trošku celého pepře, nového koření a jeden bobkový list. Zabalíme…
Žitné placky se lněným semínkem
Potřebné ingredience
· 180 g hladké žitné celozrnné mouky + 25 g na vyvalování · 200 ml vody · 40 g mixovaného lněného semínka · 1 vrchovatá lžička drceného nebo mletého kmínu · trochu mořské soli
Postup přípravy
Odvážené množství lněného semínka namixujeme.
Společně s hladkou žitnou moukou, vodou, solí (asi půl čajové lžičky) a kmínem zaděláme jemné těsto.
Těsto propracujeme…
Hovězí v italské celerové omáčce
Potřebné ingredience
200 g celeru, 40 g slaniny, cibule, česnek, rajčatový protlak, sůl, pepř, 300 g hovězího masa
Postup přípravy
200 g na kostky nakrájeného celeru uvaříme doměkka. 40 g na kostičky pokrájené slaniny rozškvaříme, osmahneme na ni 30 g rozkrájené cibule, rozsekaný stroužek česneku, přidáme…
JEDNODUCHÁ OMÁČKA ZE ŠPAGETOVÉ DÝNĚ
Potřebné ingredience
špagetová dýně, olej, cibule, zeleninový vývar, česnek, bazalka, oregano, rajčatový protlak, kečup, sůl
Postup přípravy
Dýni oloupeme, vydlabeme semena a nakrájíme na kousky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme dýni a zalijeme trochou zeleninového vývaru, až se dýně rozvaří na špagetky přidáme…
DUŠENÁ ČERVENÁ ŘEPA
Potřebné ingredience
500 g červené řepy, 1 cibule, 3 lžíce jablečného octa, 1 bobkový list, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce sekané petrželové nati
Postup přípravy
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, vložíme nastrouhanou řepu, lehce osmahneme, přidáme bobkový list a asi 150 ml…