Koka řezy
Potřebné ingredience
Piškot: 25dkg cukru 25dkg polohrubé mouky 5 vajec 1 dcl teplé vody 1 dcl oleje 1 prášek do pečiva Krém: 1 balíček Koka sušenek 1 smetana na šlehání 20 dkg másla nebo hery 7 dkg cukru Marmeláda (nejlepší je jahodová, nebo třešňová) 1 a půl čokolády na vaření + trochu omegy
Postup přípravy
Piškot: Z bílků ušleháme sníh. Vymícháme cukr se žloutky, přidat mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a
nakonec přidat sníh. Nalít na pečící papír a upéct.
Kém…
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Potřebné ingredience
na těsto:250 g polohrubé mouky 40 g krupicového cukru 40 g másla rozpuštěnéhé a zchladlého 1 žloutek + 1 vejce na potření okrajů ( já někdy potírám jen s bílkem, který mi zbyde) 12g droždí 130 ml polotučného mléka nastrouhaná kůra z jednoho citronu 1/2 lžičky soli náplň: 500 g rebarbory oloupané a nakrájené na kostičky 1 sáček vanikového cukru na drobenku: máslo cukr krupice hrubá mouka
Postup přípravy
Mouku nasypte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte polovinu cukru a rozdrobte droždí. Nechte zhruba 10 minut stát, aby všelek…
Hruškovo - smetanový koláč
Potřebné ingredience
1kg hrušek - oloupaných a rozpůlených, bez jadřinců 100g moučkovýho cukru + trochu na poprášení 500ml smetany ke šlehání Na těsto: 250g hladké mouky 125g másla 1vejce + 2 žloutky 80g cukru krupice
Postup přípravy
Půlky hrušek nakrájet na tenké plátky, v míse je smíchat s cukrem, polovinou smetany a nechat přes noc v chladu odpočinout.
Mouku vysypat na vál, uprostřed udělat důlek a do…
Křehký švestkový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g polohrubé mouky 130 g tuku ½ sklenice cukru 1 vejce a 2 žloutky 1 lžíce sádla 1 lžička prášku do pečiva 1 vanilkový cukr Drobenka: 50 g másla 4 lžíce cukru 4 lžíce polohrubé mouky Náplň: 500 g švestek 2 bílky ½ sklenice cukru krupice tuk na vymazání plechu
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidáme nasekaný tuk, vejce, žloutky a sádlo, těsto zpracujeme a dáme na 30 minut do ledničky. Mezitím si vypeckujeme…
Pivovarský tokáň
Potřebné ingredience
600 g vepřového masa (kýta, ramínko) 2 cibule 5 stroužků česneku (1 červená feferonka) sůl 4 lžíce oleje (sádla) 3 lžíce hladké mouky 1 gulášová kostka 1 lžička sladké mleté papriky 2 dl světlého piva 1 zelená paprika (silnostěnná) 4 lžíce strouhaného sýra
Postup přípravy
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle…
Míša řezy
Potřebné ingredience
Těsto
6 vajec
6 lžic cukru písek
6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce ole
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň
2 tvarohy
6 lžic cukru
půlka másla
Čokoládová poleva
1 čokoláda na vaření
jedna třetina omegy
Postup přípravy
Míša řezy
Těsto
našlehat: 6 vajec
6 lžic cukru písek
6 lžic polohrubé mouky
přidat do připravené směsi a došlehat:
3 lžíce ole
3 lžíce kakaa
1…