ZAPÉKANÉ BRAMBORY S VEJCI, CIBULÍ A SMETANOU
Potřebné ingredience
10-15 brambor
8-10 vajec
5-6 větších cibulí
olej
1 sladká smetana 12%
1 zakysaná smetana
sůl sladká paprika
podravka, nebo jiné koření dle vaší chuti
a pro " masožravce" 20 dkg jemného kabanosu
Postup přípravy
Takže jak na to. Den předem si uvařím brambory. Podle toho jak velký budu dělat hrnec těch zapékaček, tak tolik zemáků.
Já vařím tak těch 10-15 brambor .
A taky den předem…
POMAZÁNKA - SLONÍ ŽRÁDLO- ŠEVCOVSKÝ MLS
Potřebné ingredience
1/2 kg salámu ( měkký)
2 polévkové lžíce kečupu
2 polévkové lžíce hořčice
2 polévkové lžíce oleje
1 sklenice majonézy
cibule dle chuti
Postup přípravy
Do kastrolku dáme kečup, hořčici, olej a vše na plotýnce zahřejeme a spojíme.
Po vychladnutí směsy do ní dáme na hrubo nastrouhaný salám, majonézu a cibulku.
Mícháme,…
Piškot z jablky a citronovou polevou
Potřebné ingredience
20 dkg pol.mouky
20 dkg cukru moučka
1 kypřicí prášek
4 žloutky
sníh ze 4 bílků
2 dcl mléka
2 dcl oleje
Postup přípravy
Všechno spatláme dohromady,až nakonec dáme sníh z bílků.Na plech nalejem půl těsta,na to nastrouháme jablka, která posypu cukrem a dám dle chuti skořici, rozinky, atd. a nebo nic…