Valašské frgály
Potřebné ingredience
500g hl. mouky\\r\\n3 lžíce cukru\\r\\n1 lžička soli\\r\\n1 dl oleje\\r\\nmléko s cukrem na kvásek + 1 kostka droždí\\r\\npodle potřeby přidáme mléko.
Postup přípravy
smícháme přísady na kynuté těsto,necháme vzejít kvásek a vymícháme těsto. Zaprášíme moukou a necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 3 díly.každý díl vyválíme do kulata asi…
dort MÍŠA PRO ELI
Potřebné ingredience
SVĚTLÝ KORPUS S KRÉMEM S CITRON. PŘÍCHUTÍ
perníková chalupa
Potřebné ingredience
500g hladké mouky,120g medu,160g práškového cukru,60g tuku nebo másla,2 vejce,1 vanil. cukr, 2 lžičky perníkového koření,1rovná lžička sody bicarbony další hladká mouka na vyvalování
Postup přípravy
Mouku prosijeme na vál dobře ji promícháme se sodou a kořením.V misce utřeme vejce s cukrem,přidáme vlahý med a rozpuštěný tuk.tuto tekutinuopatrně vléváme do mouky a zpracováváme…