Perník na plech
Potřebné ingredience
400g hl. mouky , 250g moučk. cukru , 1 perníkový prášek , 1 kypřící prášek , 300g mléka , 1 vejce , 3 lžíce oleje , 3 lžíce kakaa , 150g povidel -jemně mleté-lepší jsou kupované.
Postup přípravy
Vše smíchat na řidší těsto a nalít na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme na 160°C asi 20-30min. max. Po vychladnutí sypeme moučk. cukrem nebo čokol. polevou.
Olejová bábovka
Potřebné ingredience
2 rovné hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru kr.,
1 prášek do pečiva,
1 vanilkový cukr,
1 hrnek mléka,
1/2 hrnku oleje,
2 vejce,
/2lžíce kakaa /
Postup přípravy
Vše smícháme, část můžeme obarvit kakaem. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.Pečeme na 160°C asi 50min.
Dobrou chuť !!!
Rohlíčky od ,,Hodinářů
Potřebné ingredience
Kvásek:42g droždí,
lžíce cukru,
1 hrnek vlaž. mléka,
Těsto:0,5kg hladké mouky,
1 vejce,
50g rozpuštěného tuku/Rama,Hera /,
0,5hrnku mléka,
1lžička soli+ 3lžíce cukru , + kvásek=těsto
Postup přípravy
Vše smícháme , zaděláme na tužší hladké těsto, kyneme asi 1-1 1/2 hodiny.Rozdělíme na 3 díly.Každý díl postupně vyválíme na kruh asi 1cm vysoký. Potřeme rozpuštěným máslem,…
Pizza z pizzerie v Severní Itálii
Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme…
Zelňáky u nás
Potřebné ingredience
0,5kg zelí
250g pol. mouky
250g hl. mouky
300g sádla
sůl, pepř, mletý kmín
Postup přípravy
Vše smíchat na vláčné , nelepivé těsto.Pak rozválet na placku tenkou asi 1-2 mm.Vykrojit tvary. Péct na suchém plechu na 165°C asi 2x10-15 min./ V polovině otočit. / po…