Zlaťáky z plecka
Potřebné ingredience
veprová plec, sůl, pepř,olej, hladká mouka,50g másla,1,5dl horké vody,1/2 masoxu, 2 lžičky sojové omáčky,1/2 lžičky wolcestru 3 lžíce kečupu.
Postup přípravy
Plátky masa si připravte na prkénko a naklepejte je, osolte a opepřete. Následně je potřete olejem a nechte odležet (minimálně 2 hodiny) na chladnějším místě. Odleželé plátky…
Indiánská polévka
Potřebné ingredience
Cibule mletá paprika špekatý kabanos /nebo i bez špeku/ fazole červené v konzervě smetana strouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy
Osmahneme na jemno pokrájenou cibulku na cibulce osmahneme kabanos(klobásu) přidáme fazolky z konzervy (bez nálevu) a zasypeme paprikou dle chuti. Zalijeme vodou přihodíme jeden…
Švestkové muffiny - z albert časopisu
Potřebné ingredience
2,5 hrnku hladké mouky 0,75 hrnku krupicového cukru 1 prášek do pečiva 4 lžíce mletého máku 1 lžička citronové kůry 2 vejce 0,5 hrnku oleje 250ml jogurtu nebo mléka 15 švestek, pokrájených
Postup přípravy
Postupně smíchejte první osm surovin. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno dejte po lžíci těsta na něj švestky, zakryjte zbylým těstem a navrch opět lehce…
Marcipánový chameleon
Potřebné ingredience
Můj první marcipánový chameleon
Postup přípravy
Děkuji tímto Zdenče /Zdenka R. (aero-orion) ID 79855/ za radu jak na něj...