Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
MARGOT ŘEZY

MARGOT ŘEZY

Potřebné ingredience

2 hrnky menší pol. mouky, 1 hrnek pís. cukru, 1 smetana ke šlehání, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prdopeč, 1 čokoláda margot velká

Postup přípravy

mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, smetanou, mlékem, olejem a vejci. Přidáme nastrouhanou čokoládu a řádně promícháme, plech vvmažeme a vysypeme moukou, pečeme do zlatova…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí roládky s česnekovou náplní

Kuřecí roládky s česnekovou náplní

Potřebné ingredience

* 5 řízků z kuřecích prsíček * 5 plátků šunky Na směs: * 1 hrnek rozehřátého másla * 2 stroužky česneku Na obalení: * 1 hrnek strouhanky * 1 hrnek strouhaného sýra * zelená petrželka * pepř, sůl * citronová šťáva * máslo * mletá paprika * párátka na sepnutí

Postup přípravy

Naklepané kuřecí řízky namočíme do směsi másla a utřeného česneku a obalíme ve směsi strouhanky, sýra, pepře, soli a petrželky. Na maso položíme šunku, srolujeme a sepneme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Šneci z kuřecího masa

Šneci z kuřecího masa

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, sůl, koření vhodné na kuřecí maso, plátky anglické slaniny a šunky, olej

Postup přípravy

Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme, posypeme kořením a dáme plátky slaniny a šunky.Srolujeme do závitku a nakrájíme na plátky které napichujeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaný závin

Slaný závin

Potřebné ingredience

* 1x listové těsto * 1/2 kysaného zelí * 30 dkg anglické slaniny * 30 dkg moravského uzeného

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, dospod vložíme angl. slaninu, na slaninu dáme kysané zelí a na zelí moravské uzené. Zavineme, vložíme na pekáč a pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Potřebné ingredience

* 2 zakysané smetany * 2 bílé jogurty * Kompotované ovoce dle chuti, např. broskve, jahody, meruňky* plátková želatina * cukrářská dortová želatina * dle chuti cukr

Postup přípravy

Smícháme zakysanou smetanu, jogurt a rozpuštěnou želatinu (dle návodu na sáčku). Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem a dno poklademe piškoty. Na ně dáme vrstvu ovoce…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vynikající likér z ledových kaštanů

Vynikající likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

250ml šlehačky, jedno Salko, tři tyčinky Ledové kaštany , 4 kostičky hořké čokolády, půl litru rumu,mandová tresť

Postup přípravy

šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.Za stálého míchání povaříme.Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

Těsto-2 celá vejce,250g cukru moučka.300g mletých ořechů Krém-250g másla,200g cukru moučka,2 celá vejce,kakao,vanilkový cukr

Postup přípravy

vejce s cukrem šleháme do pěny.Přidáme ořechy.Cukrářským sáčkem nastříkáme těsto ve tvaru rohlíčků na vymazaný plech.Pečeme v mírné troubě.
Krém -vymícháme máslo a 100g cukru…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí svíčková na smetaně

Hovězí svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa zadního 150 g špeku sůl olej 300 g cibule 300 g mrkve 150 g celeru 150 g kořenové petržele 10 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření 4 listy bobkového listu 80 g krupicového cukru 1 citron 1 l vody, vývaru nebo vína na zalití 80 g plnotučné hořčice sůl cukr ocet 50 g másla 200 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Očištěný kus masa prošpikujeme: z poloviční dávky špeku nakrájíme klínky a namočíme je do soli, maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a slaninu vmáčkneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
kuřecí polévka s játrovými knedlíčky

kuřecí polévka s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

kuřecí droby (hřbet, krk, křídla) - jiná drůbež,1 mrkev,1 petržel,kousek celeru,2stroužkyčesneku,1,menší cibule,sůl,3 kuličky pepře,kuřecí bujón,nudle nebo jiná zavářkapetrželka,pažitka

Postup přípravy

Dobře očištěné, opláchnuté drůbky dáme do polévkového hrnce nebo papiňáku zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, cibuli a česnek. Vaříme a když drůbky změknou, přecedíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA MORAVANCE

KOTLETY NA MORAVANCE

Potřebné ingredience

vepřové kotlety 4 ks vejce 2 ks,moravanka 2 sklenice podle chuti: sůl ,pepř podle potřeby: strouhanka ,olej

Postup přípravy

Vepřové kotlety naklepeme, po obou stranách opepříme a osolíme. Poté obalíme nejdříve ve strouhance, poté ve vajíčku a rychle osmažíme na rozpáleném oleji.

Kotlety vložíme…

Zobrazit více...

Kategorie