Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
"Pruhované" čokoládové košíčky s třešní

"Pruhované" čokoládové košíčky s třešní

Potřebné ingredience

Na košíčky: 100g mléčné čokolády 100g hořké čokolády (čím víc procent kakaa, tím lépe) + tenký malířský štěteček + papírové košíčky na dezerty Na krém: 125g mascarpone 75g bílé čokolády (viz tipy a triky) + třešně na ozdobu košíčků

Postup přípravy

Nejprve si připravte čokoládové košíčky.
Ve dvou tepluvzdorných mísách položených nad hrnce s mírně vroucí vodou si zvlášť rozpusťte rozlámanou hořkou i mléčnou čokoládu.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čerešňový džem -Třešňový džem

Čerešňový džem -Třešňový džem

Potřebné ingredience

čerešne,cukor,citronová štava ,čerešnový likér

Postup přípravy

Čerešne odstopkujeme a namočíme do vody s trochou soli,necháme asi 2 hodinky aby z nich vyšli červíky.Umyjeme ich a vykôstkujeme.Nahádžeme do robota a nasekáme nahrubo.Dáme do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
**Rýžový nákyp s třešňovou omáčkou**

**Rýžový nákyp s třešňovou omáčkou**

Potřebné ingredience

*cca 250g kulatozrnné rýže (1 hrníček o obsahu 250ml)*pokud nemáte kulatozrnnou,můžete použít i obyčejnou* *1 hrníček mléka + 1 hrníček vody* *špetka soli* *vanilkový cukr + jemný krystal cukr dle chuti* *2 žloutky + 2 bílky zvlášť* *cca 10g másla* *kukuřičná strouhanka* *trochu rozinek* *trochu másla na vymazání formy a na horní vrstvu nákypu* Omáčka: *třešňový kompot* *třtinový tmavý cukr* *maizena (kukuřičný škrob)*

Postup přípravy

*Rýži propláchneme ve vlažné vodě a dáme vařit spolu s hrnkem vody, mléka a špetkou soli, průběžně promícháváme, rýže se nesmí lepit na dno a připalovat, v průběhu vaření můžeme i…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Potřebné ingredience

200g margarínu (ale klidně můžete použít máslo, olej apod.) 200g cukru, 6 vajec (žloutky, bílky zvlášť) 1 vanilkový cukr, celkem 400g mouky ( tentokrát jsme použila 200g hladké pšeničné mouky + 200g celozrnné pšeničné mouky), kypřící prášek, mléko, třešně

Postup přípravy

Vyšlehat změklý margarín s cukrem + vanilkový cukrem. Přidat žloutky, mouky, kypřící prášek a dle potřeby mléko. Z bílků vyšlehat sníh a přimíchat do těsta. Těsto vlijeme na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky pro začátečnice (švestkové, meruňkové, třešňové, jahodové)

Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky pro začátečnice …

Potřebné ingredience

na 2 porce: 1 žloutek, tučný tvaroh (ne ve vaničce, ale v alobalu), kousek másla, trochu soli a 3-4 lžíce polohrubé mouky, ovoce mražené nebo čerstvé. Švestky, meruňky na půlky, jahody celé nebo na půlky, třešně dávám po 2 nebo po třech, na ozdobení například tvrdý tvaroh, máslo a moučkový cukr.

Postup přípravy

Smícháme žloutek, tvaroh, máslo (pokojová teplota), sůl a mouku. Vypracujeme těsto a přidáváme mouku, než bude takové, aby lepilo, ale dalo se tam zabalit ovoce. Nakonec je jedno,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňová roláda

Třešňová roláda

Potřebné ingredience

Na piškot: 5 ks vajec - rozdělené na žloutky a bílky, 200 g cukru krupice, 5 polévkových lžic oleje, 175 g hladké mouky. Na krém: 2 ks vanilkového pudinku, 0,5 l mléka, cca 200 g másla, cukr moučku dle chuti Dále: pečící papír, marmeláda, kompotované třešně, lupínky mandlí, moučkový cukr na posypání utěrky

Postup přípravy

Piškot:
1. Plech na pečení lehce vytřu herou nebo jiným tukem, aby mi pečící papír držel na místě. Samozřejmě nemusí být.
2. Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 180°C.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Výborný třešňový koláč

Výborný třešňový koláč

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky (může být i polohrubá, 1 - 2 žloutky, 250 ml vlažného mléka, půl kostky čerstvých kvasnic (20 g), 200 ml oleje, špetka soli, 2 PL cukru krupice.

Postup přípravy

Nejdříve si vždy udělám kvásek. Odliji část mléka, přidám 1 ML cukru, rozdrobím kvasnice a přisypu trochu mouky, aby mi vzniklo řiďounké těstíčko - tohle bude kvásek. Zbytek mléka…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
bublanina třešňová či rybízová

bublanina třešňová či rybízová

Potřebné ingredience

25 dkg pol. mouky, 25 dkg m. cukru, 1 van. cukr, 4 vejce, 200 ml vody, 200 ml oleje, 1/2 prdopeče, ovoce...rybíz nebo třešně

Postup přípravy

žloutky vyšleháme s cukry, olejem a vodou, potom přidáme mouku s prdopečem a nakonec sníh z bílků. Navrch dáme ovoce, které před tím trochu omoučníme hr. moukou, aby nekleslo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Potřebné ingredience

500 g třešní, 80 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 200 ml kefíru, 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Do mísy nalijeme rozehřáté máslo, přidáme cukr, vejce a kefír (máslo nechte trochu vychladnout, aby se vejce nesrazila). Šlehačem ušleháme do hladké hmoty. Přidáme mouku a prášek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA

TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 150 g mouč. cukru 1 vanilkový cukr 70 g másla 3 vejce 200 ml kefíru nebo mléka sušená nebo čerstvá citronová kůra 1 kypřící prášek do pečiva 400 g vypeckovaných třešní

Postup přípravy

Smícháme roztopené máslo s cukrem, s vanilinovým cukrem, s vejci a kefírem. Pořádně mixérem promícháme. K tomu přidáme mouky smíchané s kypřícím práškem. Opět pořádně promícháme.…

Zobrazit více...

Kategorie