Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina s návodem jak vypeckovat třešně

Bublanina s návodem jak vypeckovat třešně

Potřebné ingredience

Třešně, špejle, brčko z pitíčka, gumička. Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 Prášek do pečiva, špetka soli, 4 lžíce oleje, 2 vejce.

Postup přípravy

Těsto na bublaninu umícháme dohromady a nalijeme na plech a poklademe vypeckovaným ovocem a pečeme na 180°C asi 30 minut. Návod na vypeckování třešní přikládám v podrobném popisu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový crumble

Třešňový crumble

Potřebné ingredience

Vypeckované třešně cca 300 gr 2 lžíce rumu skořice citronová šťáva 60 gr mandlové mouky 60gr jemných vloček 50 gr třtinového cukru vanilkový cukr Amylon 60 gr másla mandle nakrájené na menší kousky

Postup přípravy

Třešně naložíme do rumu a citronové šťávy a zasypeme skořicí a necháme chvilku marinovat.
V misce smícháme sypké přísady včetně mandlí, nakonec máslo a prsty vytvoříme drobenku…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Třešňová šťáva

Třešňová šťáva

Potřebné ingredience

1 l třešní, 1 l vody, 3dkg kyseliny citronové, 1kg cukru, konzervant

Postup přípravy

Třešně pomačkáme, přidáme kyselinu citronovou a zalijeme vodou. Necháme 24 h stát v chladnu. Potom přecedíme přidáme cukr a konzervant. Mírně zahřejeme, aby se cukr rychleji…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Třešňová šťáva

Třešňová šťáva

Potřebné ingredience

2 kg třešní 2 l horké vody 2.5 kg cukru 3dkg kys.citrónové

Postup přípravy

Očistene ovoce zaleju horkou vodou a louhuji 24 h.Třešně nevypeckuji ale rozmačkam.potom zcedim a přidám cukr a kys.citrónovou.Přivedu k varu odstraním pěnu a leju do sklenic přes…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Marokánky opravdu luxusní z fík a sušených třešní

Marokánky opravdu luxusní z fík a sušených třešní

Potřebné ingredience

- 1/4 l mléka, 40g másla, 160 g cukru včetně vanilkového, 40g hrubé mouky - 80g lískových ořechů, 80g mandlí, 80g rozinek, 60g sušených třešní, 100g fík, 60g pomerančové kandované kůry a 60g kandovaného ovoce - čokoládová poleva (dělám z ledových kaštanů)

Postup přípravy

Ve vodní lázni uvaříme hustý pudink z první části surovin a necháme vychladit. Mezitím si nasekáme na malé kousky (ručně) ořechy, mandle, fíky a ovoce a všechno i s pudinkem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Potřebné ingredience

4 vejce,250g cukru,300g polohr.m.,100ml oleje+100ml vody,1 Prdopeč,1 Vanilk.cukr, citronová kůra,kompotované třešně :)

Postup přípravy

Z bílků si vyšleháme sníh.Žloutky vyšleháme s cukrem do hladka,postupně zašleháme olej s teplou vodou,citronovou kůrou.Nakonec zašleháme mouku s prdopečem a vanilk.cukrem.Pak už…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý koláč na plechu s třešněmi

Kynutý koláč na plechu s třešněmi

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky 50 g hrubé mouky 150 g droždí (to mám tak v receptu,ale komu se zdá moc, tak si ubere) 50 g práškového cukru 1/4 l mléka 2 žloutky ( já dávám celá vejce ) 50 g másla špetka soli třešně ( nebo jiné ovoce ) drobenka : 50 g polohrubé mouky 40 g práškového cukru 40 g másla

Postup přípravy

V trošce vlažného mléka rozmícháme droždí, lžíci cukru a dvě lžíce cukru a dáme vykynout. Do prosáté mouky přidáme sůl, žloutky, máslo, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Potřebné ingredience

1000 g přesně uzrálých třešní, želírovací cukr 3:1 (anebo 2: 1 Korunní želírovací cukr), 2 lžičky kys. citrónové

Postup přípravy

Třešně se omyjí a chvíli nechají stát ve vodě (aby vylezli případní červíci). :-) Třešně vypeckujeme a zvážíme. Někdo je zcela rozmixuje s troškou vody, někdo drtí na menší kousky…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ricottové halušky s meduňkovo-třešňovým přelivem

Ricottové halušky s meduňkovo-třešňovým přelivem

Potřebné ingredience

Na halušky: 250g ricotty 125g krupice 50g hrubé mouky 2 vejce pokojové teploty 1 necelá lžíce změklého másla (cca 15g) 1 lžička třtinového cukru + špetka soli Na omáčku: 1000g vypeckovaných třešní 100g čistých lístků meduňky 5 lžic třtinového cukru + několik třešní a několik lístků meduňky na ozdobu

Postup přípravy

Máslo společně s vejci a lžičkou cukru vyšlehejte do pěny. Zvlášť v míse smíchejte krupici, mouku a špetku soli. Přidejte máslovo-vaječnou směs a vymíchejte v lepivé těsto.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
"Třešňová marmeláda" s vanilkou

"Třešňová marmeláda" s vanilkou

Potřebné ingredience

1000g vypeckovaných třešní 5 lžic třtinového cukru 1 balení gelfix 3:1 1 vanilkový lusk

Postup přípravy

Na začátku si připravte zavařovací sklenice i víčka, protože později už k tomu nebudete mít příležitost. Sklenice i s víčky (i když jsou nově zakoupené) nejprve pořádně vymyjte a…

Zobrazit více...

Kategorie