Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
BÁJEČNÝ TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ

BÁJEČNÝ TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hladké mouky, špetka soli, ½ sáčku kypřícího prášku na pečení,150 g másla,100 g cukru,1 celé vejce,1 žloutek, třešňový nebo višňový džem na potření.

Postup přípravy

Čas třešní-čas pečení chutných a báječně zdobených koláčů.

Postup:
Vypracujeme těsto ze všech předepsaných surovin a necháme v ledničce hodinu odpočinout.
Pak ho…

Zobrazit více...
OVOCE
Třešňový džem s chia semínky. Raw rychlovka.

Třešňový džem s chia semínky. Raw rychlovka.

Potřebné ingredience

250g třešní nebo i jiné vhodné ovoce, 2-4 lžíce medu nebo agáve sirupu, 2 lžíce chia semínek, cca 2 lžíce vlažné vody, 1/2 lžičky vanilky (já použila Bio cukr s kousky vanilky)

Postup přípravy

Inspirací mi byl Albert magazín, kde dělali podobný džem z malin. Je to jednoduchá rychlovka a moc mě překvapil výsledek. Rozmixujeme všechny přísady, ochutnáme a případně…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
* Mozzarelové třešničky, cherry rajčátka a ledový salát *

* Mozzarelové třešničky, cherry rajčátka a ledový…

Potřebné ingredience

- cherry rajčátka - mozzarella - třešničky - ledový salát (čínské zelí nebo rukola) - oregano, olivový olej - párátka nebo špejle

MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrnková buchta s třešňovým želé

Hrnková buchta s třešňovým želé

Potřebné ingredience

Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje. Želé: 400 g vypeckovaných třešní, 3 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Dále: 1 čiré dortové želé, 250 ml vody, 2 PL cukru krupice.

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vejce, mléko a olej, vše krátce prošleháme. Těsto nalijeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem. Pečeme v…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Třešňová šťáva

Třešňová šťáva

Potřebné ingredience

1,2kg třešní (s peckami), 0,7l vody, 250g cukru krystal, 7g kyseliny citrónové

Postup přípravy



Vypeckované třešně zalijte vodou a nechte je v zakrytém hrnci louhovat přes noc, ideálně 24h. Pak přiveďte k varu a vařte cca 10min. Propasírujte a pak přeceďte přes…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný třešňovec podle časopisu Albert

Výborný třešňovec podle časopisu Albert

Potřebné ingredience

100 g másla, 100 g cukru, najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu, 5 žloutků, 5 bílků, 70 g polohrubé mouky, 70 g mletých mandlí nebo ořechů, 500 g vypeckovaných třešní

Postup přípravy

Máslo utřete s cukrem a citronovou kůrou. Do pěny postupně vmíchejte 5 žloutků. Ušlehejte tuhý sníh z bílků a vmíchejte. Pak přidejte mouku a mandle nebo ořechy (já dala lískové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový závin s marcipánem

Třešňový závin s marcipánem

Potřebné ingredience

Listové těsto, třešně, marcipán, strouhanka, vanilkový cukr, skořicový cukr, vejce

Postup přípravy

Závin se dělá stejně jako klasický jablečný štrůdl, jen místo jablek poklademe listové těsto vypeckovanými třešněmi a posypeme nastrouhaným marcipánem. Druhá možnost je marcipán…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemný tvarohovo-makový koláč s třešněmi

Jemný tvarohovo-makový koláč s třešněmi

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 80 g másla, ½ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky citronové kůry, špetka soli. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 400 g zakysané smetany, 2 vejce, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 ml oleje, 50 g mletého máku. Dále: 150 g třešní (dala jsem rozmražené).

Postup přípravy

Milovníci tvarohu a máku si na tomto koláči opravdu pochutnají.

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme a pokryjeme jím dno i boky vymazané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
bábovka s tresnemi a cokoladou

bábovka s tresnemi a cokoladou

Potřebné ingredience

1 a půl hrnku polohrubé mouky,půl hrnku kryslalu cukru,1 prasek do peciva,vanilkovy cukr,pul hrnku oleje,3 vejce,1 lzice citr.stavy,1 lzice kakaa,1 hrnek tresni

Postup přípravy

z mouky smichame s praskem do peciva,cukru,oleje,vajec a citronove stavy vypracujeme hladke testo.cast odebereme a vmihame kakao. do formy nandame svetle testo,pridame tresne a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda - z rybízu, ostružin, špendlíků, višní, třešní ...

Marmeláda - z rybízu, ostružin, špendlíků, višní,…

Potřebné ingredience

2 kg rybízu, 150g krystal cukru, 1 kg krystal cukru

Postup přípravy

Jen opraný rybíz, bez lístečků, ale i se stopkami dám do hrnce, přidám 150 g cukru a dám na plyn. Zpočátku stále míchám! Postupně teplem bobulky popraskají a pustí šťávu, za…

Zobrazit více...

Kategorie