Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání v kategorii Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

3 dcl vlažné vody,500 g hl.mouky (můžete namíchat pšeničná chlebová - tmavá),2 čl soli,1 PL kmínu,30 - 42g droždí ,1 čl cukru,1 pL octa

Postup přípravy

Všechny přísady dáme podle postupu do pekárny a necháme vykynout,potom udělám večku a dám na moukou vysypaný papír a po vykynutí za 20 min. potřu slanou vodou a dám do vyhřáté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chléb s podmáslím

Slunečnicový chléb s podmáslím

Potřebné ingredience

Podmáslový chléb se slunečnicoými semínky 100ml podmáslí 250ml teplé vody 1/2 droždí (21g) 400g hladké chlebové mouky 100g žité mouky 100g hladké nebo celozrnné mouky 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky kmínu slunečnicová semínka(hrstička)

Postup přípravy

100ml vody,dvě lžíce mouky si dáme stranou ,rozdrobíme do toho droždí,přidáme lžičku cukru a počkáme na kvásek.
Do pekáry dáme suroviny od tekutých po sypké,kvásek na konec(při…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný pivní chléb

Výborný pivní chléb

Potřebné ingredience

Pivní chleba inspirace dama.cz Suroviny: 350 ml piva(dělám z kvasnicového nepasterizovaného piva ) nebo 250ml piva a 100ml teplé vody 2,5 lžičky drceného kmínu 1,5 lžičky soli 350 g hladké chlebové mouky(nebo jen hladké) 150 g žitné chlebové mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme semínka podle chuti

Postup přípravy

Těsto není nijak tuhé půjde zadělat i ručně,jen bych při ručním zadělání dala kvásek z droždí ne sušené,peču ho ve skleněné pečící formě s víkem a doporučuji dát na dno navlhčený…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domaci chleba peceny v troube

Domaci chleba peceny v troube

Potřebné ingredience

- 100 g zitna mouka - 100 g psenicna celozrnna mouka - 900 g psenicna chlebova mouka - 2 PL(polevkove lzice) soli - 1 PL kminu - 100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek - 500ml vlazne vody + 2 PL ocet

Postup přípravy

-Mouky dohromady do misy,sul,kmin - promichat.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA KMÍNOVÝ CHLEBA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY +++

TĚSTO NA KMÍNOVÝ CHLEBA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

70 dkg hladké mouky,1 kvasnice sypké,1 lžička cukr ,V hrnku si svaříme 400ml vody s 2 lžičkama drceného kmínu,2,5 lžičky soli,1 lžíce octa necháme schladnout. Do hrníčku si dáme 100 ml vody a pul lžičky soli na potírání chleba.

Postup přípravy

Do pekárny dáme svařené schladlé suroviny ,potom dáme mouku,do jednoho rohu cukr a nahoru důlek a do důlku kvasnice a zahrnem.Zapneme program č.7 příprava těsta a čekáme až…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba s čokoládou a sušenýma švestkama

Chleba s čokoládou a sušenýma švestkama

Potřebné ingredience

500 g hladké pšeničné mouky,2 1/2 KL suš. droždí nebo půlku kostky,350 ml vody,1 KL soli,30 g změklého másla,150 g sušených švestek, 150 g čokolády na vaření,1 vejce,1 KL cukru(jestli máte radši sladší ,tak přidejte ještě cukr)

Postup přípravy

Mouku,vodu,sůl,cukr,suš.droždí dám do pekárny(z kvasnic kvásek),nechám projít přípravu těsta.Po vykynutí zapneme znovu přípravu těsta(těsto je měkké,lepkavé) a přidáme rozpuštěné…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní chléb

Pivní chléb

Potřebné ingredience

50ml vlažné vody 250ml světlého piva (pokojová teplota) 1 lžíce soli 1 lžíce octa 1 lžíce oleje 500g hladké mouky půl kostičky čerstvého droždí 1 lžíce kmínu semínka (lněné,slunečnicové...)

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí,dáme na program TĚSTO.
Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku,dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme na teplé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia (italský chléb)

Focaccia (italský chléb)

Potřebné ingredience

200-220ml vody, 75ml bílého vína, 50g olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, špetka cukru, bylinky dle chuti (tymián + oregano nebo rozmarýn nebo šalvěj), 1-2 hrsti černých oliv na plátky, hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Těsto s bylinkami, bez oliv, necháme zadělat v pekárně. Olivy přidáme buď před koncem hnětení nebo je do těsta zapracujeme ručně po vykynutí. Z těsta rukou vytvoříme na plechu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb-Kladno (nedrobí se)

Chléb-Kladno (nedrobí se)

Potřebné ingredience

250 ml vlažné vody,2 lžíce oleje,200ghladké mouky,200g celozrné pšeničné mouky,20g solamylu(1 plná lžíce),1 syrová středně velká nastrouhaná brambora,1,5 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,1 lžička cukru,1 lžička sušeného droždí

Postup přípravy

Dáme do nádoby vlažnou vodu,olej,přidáme najemno nastouhanou bramboru,zasypeme moukou a solamylem,do jednoho rohu dáme sůl,do druhého cukr a do třetího kmín,navrch dáme sušené…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
náš domácí chleba

náš domácí chleba

Potřebné ingredience

50g celozrnné mouky 150g žítné mouky 360g hl.pšeničné mouky 2 lžičky cukru 1,5 lžičky sušeného mléka 350 ml vody 2,5 lžičky soli 2 lžičky kmínu 2 lžičky octa 2 lžičky oleje 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny. Nakynutý chléb před pečením uhladíme, potřeme vodou, posypeme kmínem a pečeme.

Zobrazit více...

Kategorie