Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Moje první zeleninová čína

Moje první zeleninová čína

Potřebné ingredience

Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka)1/2 červená paprika1/2 zelená paprika 2 menší cibulky nebo 1 větší 2 stroužky česneku. Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla nakrajené ,olej solamyl (škrob) sojová omáčka (sladká a normální)nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček)sůl, cukr, rýže

Postup přípravy

V první řadě si do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou. rnNakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky. rnPapriky…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

Potřebné ingredience

0,5 kg kyselého zelí 1 jablko 1 malá cibule 2 mrkve 1 paprika 2 lžíce řepkového oleje sůl (lze přidat i majonézu či tatarku dle chuti)

Postup přípravy

zelí překrojíme, jablko a mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme, cibuli nastrouháme na zubatém struhadle na kašičku, vše smícháme, zakapeme olejem, osolíme, (lze přidat i majonézu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky plněné sýrem s tarhoňou

Kuličky plněné sýrem s tarhoňou

Potřebné ingredience

* KULIČKY: 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 2 vejce, strouhanka, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mletá paprika, bylinky (bazalka, oregáno, petrželka), na naplnění sýr (Eidam, Gouda, Niva, Mozarella...), cibule na vyložení hrnce; * TARHOŇA: 200 g tarhoni, asi 5 žampionů, 5 plátků sušených rajčat, 1 cibule, olej na osmažení tarhoni, 1 lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat, bylinky na ozdobení (lahůdkovou cibulku, petržel, bazalku...)

Postup přípravy

V míse smíchat maso + vejce + prolisovaný česnek + sůl + pepř + papriku + bylinky, podle potřeby dohustit strouhankou.
Sýr pokrájet na menší kostky.
Z masové hmoty utvořit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 5 strouž­ků česneku, 1 vejce, 1 šalotka, trocha smetany nebo mléka, sůl, pepř,sladká paprika, několik plátků slaniny na vyložení hrnce, 5-6 vajec uvařených natvrdo, strouhanka (nejlépe Panko)

Postup přípravy

Maso + vejce + šalotka, pokrájená na drobno + prolisovaný česnek + pepř + sůl + paprika + smetana - vypracovat směs.

Masovou směs rozdělit na 5-6 dílů.
Z každého dílu v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí klobáskou a petrželkou - z pomalého hrnce

Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí…

Potřebné ingredience

MASO: půl kg mleté krkovičky nebo libovějšího bůčku, cibule na kostičky, utřený česnek, 1 vejce, sůl, mletý pepř, sl. paprika, majoránka, kukuřičná strouhanka. NÁPLŇ: cibule na malé kostičky, 4 -5 vajec, sůl, pepř, na kostičky nakrájená dobrá domácí klobáska, pořádná hrst zelené ploché petrželky.

Postup přípravy

MASO: na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme cibulku a opékáme do zesklovatění. Pak přidáme česnek a drcený kmín a opékáme do zlatova. Tuto směs po vychladnutí přídáme k masu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé v alobalu  s bylinkami

Filé v alobalu s bylinkami

Potřebné ingredience

4 kousky filé,brambory,zelenina,brokolice,mrkev ,paprika bylinky ) petrželku,pažitku,libeček ).Kapku oleje....alobal

Postup přípravy

Předvařím si brambory na kolečka, alobal mírně potřu olejem,naskládám brambory ,zeleninu ,filé osolené obalené v bylinkách a koření na ryby.Na vrch dáme oříšek másla,zabalíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Potřebné ingredience

Vepřové maso, já měla kotletu, sůl, pepř, sladká paprika, rajče, paprika, cibule, trochu oleje, ďábelská omáčka, pórek nebo jarní cibulka, hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, dáme maso na nudličky, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Pak dáme sladkou papriku, přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme trochou vody a dusíme do…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani zahušťovat !!!

Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani…

Potřebné ingredience

Srnčí maso na guláš nakrájené na větší kostky, 2-3 cibule krájené na hrubší kousky, 3 stroužky česneku, slanina - uzený špek, loupaná rajčata v plechovce, sádlo, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, vývar. Divoké koření: 6 nových koření, 3 bobkové listy, 5 jalovců, 10 kuliček černého pepře.

Postup přípravy

Do odnímatelné nádoby pomalého hrnce (popřípadě do jiného hrnce) dáme sádlo a necháme zahřát (na sporáku). Pak do něj dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a až začne sklovatět…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
malé špízy pohoštění pro návštěvu

malé špízy pohoštění pro návštěvu

Potřebné ingredience

Maso (já jsem dala kuřecí), cuketa, paprika červená, klobáska pikantní, cibule, cherry rajčátka, koření dle chuti (grilovací), olej na marinádu, špejle na špízy

Postup přípravy

Tento návod tady už možná byl, dávám pro inspiraci, protože u nás měl velký úspěch, vše jsem si připravila předem, napíchala na špejle, potřela olejem smíchaným s kořením a dala…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová čína

Vepřová čína

Potřebné ingredience

Vepřové maso, sůl, pepř, červená a bílá paprika, jarní cibulka, trocha kečupu, cibule. Na marinádu: sůl, pepř, sladká paprika, sójová omáčka, sušený česnek, olej.

Postup přípravy

Ideálně den dopředu si naložíme nudličky do marinády, já měla kotletu. Na oleji opečeme cibuli na půlměsíčky, dáme maso, necháme zatáhnout. Přidáme cibulku, trochu kečupu, papriku…

Zobrazit více...

Kategorie