Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
MLETÉ MASO
Chilli con carne - vynikající a skoro bez práce!

Chilli con carne - vynikající a skoro bez práce!

Potřebné ingredience

1 velká cibule, půl kila mletého hovězího (ne vepřové, ne buřty!), několik dobře zralých rajčat (v zimě krájených konzervovaných, NE KEČUP!), 1 sklenice hovězího vývaru (cca 3 deci až půl litru), 2 větší stroužky česneku, 1 červená paprika, mletá paprika na zaprášení (buď sladká, nebo napůl sladká a pálivá), kmín, lžíce chilli (bohatě stačí, ale třeba pro pány tvorstva můžete dát i víc :)), necelého půl kila červených fazolí (můžou být i z konzervy, ale jen v nálevu, ne v žádné omáčce), dva nastrouhané čtverečky čokolády (hořké nebo na vaření), trocha oleje.

Postup přípravy

Tohle jídlo žádný jediný správný recept nemá, dělá se různě, takhle ho my máme nejraději.

Nejdřív si na kostičky nakrájím papriku a cibuli, česnek nakrájím na malé kousky.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
burek s kuřecím masem a zelím

burek s kuřecím masem a zelím

Potřebné ingredience

500g hl.mouky sůl kostka droždí 100ml oleje 300ml vody Náplň: 500g kuřecího masa cibule zelí koření jako grilovací,paprika,sůl,nebo směr koření tymián

Postup přípravy

V míse do mouky rozdrobíme droždí,dáme sůl,pořádně promícháme a přidáme vodu a olej.Důkladně prohněteme a necháme tak 30-45minut na teplém místě vykynout.
Na pánvici si…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené brambory s hermelínem (recept z MMB)

Zapečené brambory s hermelínem (recept z MMB)

Potřebné ingredience

asi 1kg brambor, 200 - 250g anglické slaniny, 3 hermelíny, 1 - 2 smetany, sušený česnek, sušený libeček, pepř, sůl, paprika, olivový olej

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na slabé plátky, hermelín a slaninu také na plátky. Do vymazané zapékací mísy střídáme vrstvy brambor, hermelínu a slaniny. Každou vrstvu brambor…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře alá KFC s postupem

Kuře alá KFC s postupem

Potřebné ingredience

Kuřecí maso, bílý jogurt Ochucená mouka: hladká mouka, sůl, sladká paprika, grilovací koření, gyros kořeníc(nebo několik druhů koření na masa dle vaší chutě), pepř, sezamové semínka (všeho "přiměřeně" cca lžička)

Postup přípravy

Recept jsem našla kdysi dávno někde na internetu a je to zatím ta nejlepší úprava masa, co znám.
Kuřecí maso naložíme do jogurti a necháme marinovat cca 2 hodiny nebo přes noc.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Martinique

Martinique

Potřebné ingredience

4plátky vepřové plece nakrájené na větší kousky,4str.prolisovaného česneku,4lžíce citr.šťávy,1lžíce cukru, 1lžička ml.nového koření,1lžička ml.skořice,2lžíce oleje,2lžíce kari,vývar z masoxu,6mrkví nakrájených na kolečka,1zelená paprika nakrájená na širší nudličky,2bobkové listy,1lžička tymiánu,1velká cibule

Postup přípravy

V misce smícháme maso,česnek a citr.šťávu.Přikryjeme a necháme asi hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Ve větší misce smícháme cukr,nové koření a skořici.
Z marinády…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
VÝBORNÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

VÝBORNÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

250 g tvarohu, 4 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce hořčice, 1 lžička worcesteru, 1 cibule, 1 kyselý okurek, 1 zelená paprika, 1 lžička VEGETY, pepř, sůl.

Postup přípravy

Tvaroh utřeme s tatarkou,
hořčicí, worcesterem. Cibuli, papriku a okurek nakrájíme nadrobno a vmícháme do tvarohu.
Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme VEGETOU.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Potřebné ingredience

200g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400g kuřecích řízků 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká
kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na
kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na
proužky, česnek a cibuli nakrájíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené kuřecí kousky

Zapečené kuřecí kousky

Potřebné ingredience

600g kuřecích steaků 2 cibule 4 rajčata 200 g žampionů 200 g tvrdého sýra 100 g anglické slaniny 100 g kuřecích jater 50 g másla mletý pepř sladká paprika sůl

Postup přípravy

Kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na
větší kousky (asi 3 až 4 na jednu porci) a
osmahneme na másle nebo na oleji. Dáme stranou
a na stejném tuku rychle osmahneme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
GRENADÝRMARŠ

GRENADÝRMARŠ

Potřebné ingredience

brambory,těstoviny /nejlepší fleky,já měla zrovna mušle/,cibule velká,uzenina/klobáska,slanina,párek......./ ,olej/může být sádlo/ ,mletá sladká paprika,černý mletý pepř,sůl . Vše od oka,nic jsem nevážila.

Postup přípravy

Vařila jsem tohle jídlo poprvé ,nikdy jsem ho nejedla ani doma jsme ho nedělávali.Moc mě nadchlo - je to levné,rychlé a moc dobré ! Recept je ze slovenského MMB.
Zvlášť uvaříme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Arabelčiny ZAPIEKANKY

Arabelčiny ZAPIEKANKY

Potřebné ingredience

vajíčka, malá cibule, jarní cibulka, paprika červená, žampiony, kousek salámů, olej, strouhaný sýr, housky

Postup přípravy

Na kapce oleje si osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, žampiony, papriku, pak přidáme na kostičky nakrájený salám, jarní cibulku nadrobno. Až je vše měkké a lehce osmažené,…

Zobrazit více...

Kategorie