Fazolnica po Záhorácku
Potřebné ingredience
1x křížová kost min. 1kg / 6x středně velká cibule / 4 sáčky fazolí Lagris 450g(kropenaté, či tmavé, či velké - švábi) / 1 hlávka česneku / sádlo / hladká mouka / koření:sůl, červená paprika, majoránka, nakonec na vůni petrželová nať (čerstvá, mražená, či sušená) Uvedené množství je odhadem na 6l fazolnice.
Postup přípravy
Recept na tuto delikatesní fazolnicu má moje ségra od stařenky ze Slovenska. Výborná je po rozležení na 2. den. Lze ji uvařit během sobotního dopoledne, ale my ji připravujeme ve…
Chilli con carne
Potřebné ingredience
500g mletého hovězího masa, hovězí vývar nebo voda, 400g konzervovaných rajčat nebo Valfruty, 350g červených fazolí (konzerva), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, chilli, drcený kmín, sladká paprika, olej, sůl, pepř, hořká čokoláda, cukr
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kostky, česnek oloupat a rozdrtit, nebo nakrájet na opravdu drobné kostičky.
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a…
Domácí huspenina
Potřebné ingredience
2 vepřové nožičky,1 koleno,30 dkg plece,1 větší mrkev,1 petržel,kousek celeru,1 cibule,2 kuličky jalovce,1 bobkový list,8 kuliček pepře,4 kuličky nov.koření, špetku tymiánu,3 lžíce octa,sůl,asi 3 lžíce cukru,vejce natvrdo,červená paprika
Postup přípravy
Koleno,nožičky a plec dáme vařit do osolené,studené vody do papiňáku-uvaříme doměkka.Pak přidáme
očištěnou zeleninu ,cibuli a koření a povaříme ještě asi 20 minut.Pak maso…
"Mexická" fazolačka
Potřebné ingredience
vývar z uzeného masa, plechovka červených fazolí (u nás chilli), protlak, hladká mouka, klobása, bílá (slovenská paprika), cibule
Postup přípravy
Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, necháme provařit. Na pánvi opečeme klobásu nakrájenou jak je komu libo,…
Grilovaný hermelín v alobalu
Potřebné ingredience
Hermelíny, olej, česnek, grilovací koření, pepř, červená sladká paprika, chilli, šalvěj, cibule, alobal
Postup přípravy
Celé hermelíny potřeme olejem a prolisovaným česnekem, posypeme grilovacím kořením, pepřem, červenou sladkou paprikou, chilli kořením. Dospod a navrch položíme šalvěj a nakrájenou…
Rizoto z trouby
Potřebné ingredience
kousek vepřového (nejlépe bok nebo plec) 1 a půl hrnku rýže (hrnek o 250ml) 3 hrnky horké vody 1 zeleninový bujon pórek půlka červené kapie 1 menší mrkev 1 cibule sladká paprika sůl,pepř mletý kmín
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme zpěnit,přidáme pórek na kolečka,maso a kapii na malé kostičky
osmahneme a okořeníme kmínem,pepřem,větší špetkou soli a poprášíme paprikou…
Nivová pomazánka
Potřebné ingredience
niva,tavený sýr, šunka, sterilované okurky, cibule, mletá paprika,sůl, majonéza
Postup přípravy
Nivu nastrouháme, smícháme se sýrem a přidáme nadrobno nakrájený šunkový salám, okurku a cibuli. Přidáme majonézu, okořeníme a dáme vychladit do ledničky.(Já dávám tatarku,dává…
KARBANÁTKY S BROKOLICÍ
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa, 500g brokolice, 1 vejce, 2 starší rohlíky, mléko, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, vegeta, pepř, červená paprika
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme kousky brokolice ve vodě do měkka. Poté necháme vychladnout.
Poté si dáme do misky, mleté maso, které smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, vejcem a…
Opečené brambory s tvarohem
Potřebné ingredience
4 střední brambory, sýr, tvaroh trochu mléka nebo bílý jogurt, ředkvičky, zelená paprika, okurka, vegeta, pepř
Postup přípravy
Brambory neloupeme, pouze očistíme ve vodě pomocí kartáčku. Osušíme je, popícháme nožm a dáme do mikrovlné trouby uvařit - na otočný talíř dáme ubrousek a do kruhu položíme…
Vepřové kapsy v sáčku na pečení
Potřebné ingredience
500g kýty, 1 olomoucké tvarůžky, sůl, pepř, paprika, olivový olej, 1 sáček na pečení
Postup přípravy
Z masa nakrájíme silnější plátky, do každého uděláme kapsu. Maso osolíme, opepřime, opaprikujeme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den kapsy plníme půlkou…