Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
POLÉVKY
Fazolnica po Záhorácku

Fazolnica po Záhorácku

Potřebné ingredience

1x křížová kost min. 1kg / 6x středně velká cibule / 4 sáčky fazolí Lagris 450g(kropenaté, či tmavé, či velké - švábi) / 1 hlávka česneku / sádlo / hladká mouka / koření:sůl, červená paprika, majoránka, nakonec na vůni petrželová nať (čerstvá, mražená, či sušená) Uvedené množství je odhadem na 6l fazolnice.

Postup přípravy

Recept na tuto delikatesní fazolnicu má moje ségra od stařenky ze Slovenska. Výborná je po rozležení na 2. den. Lze ji uvařit během sobotního dopoledne, ale my ji připravujeme ve…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa, hovězí vývar nebo voda, 400g konzervovaných rajčat nebo Valfruty, 350g červených fazolí (konzerva), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, chilli, drcený kmín, sladká paprika, olej, sůl, pepř, hořká čokoláda, cukr

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kostky, česnek oloupat a rozdrtit, nebo nakrájet na opravdu drobné kostičky.
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí huspenina

Domácí huspenina

Potřebné ingredience

2 vepřové nožičky,1 koleno,30 dkg plece,1 větší mrkev,1 petržel,kousek celeru,1 cibule,2 kuličky jalovce,1 bobkový list,8 kuliček pepře,4 kuličky nov.koření, špetku tymiánu,3 lžíce octa,sůl,asi 3 lžíce cukru,vejce natvrdo,červená paprika

Postup přípravy

Koleno,nožičky a plec dáme vařit do osolené,studené vody do papiňáku-uvaříme doměkka.Pak přidáme
očištěnou zeleninu ,cibuli a koření a povaříme ještě asi 20 minut.Pak maso…

Zobrazit více...
POLÉVKY
"Mexická" fazolačka

"Mexická" fazolačka

Potřebné ingredience

vývar z uzeného masa, plechovka červených fazolí (u nás chilli), protlak, hladká mouka, klobása, bílá (slovenská paprika), cibule

Postup přípravy

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, necháme provařit. Na pánvi opečeme klobásu nakrájenou jak je komu libo,…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovaný hermelín v alobalu

Grilovaný hermelín v alobalu

Potřebné ingredience

Hermelíny, olej, česnek, grilovací koření, pepř, červená sladká paprika, chilli, šalvěj, cibule, alobal

Postup přípravy

Celé hermelíny potřeme olejem a prolisovaným česnekem, posypeme grilovacím kořením, pepřem, červenou sladkou paprikou, chilli kořením. Dospod a navrch položíme šalvěj a nakrájenou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rizoto z trouby

Rizoto z trouby

Potřebné ingredience

kousek vepřového (nejlépe bok nebo plec) 1 a půl hrnku rýže (hrnek o 250ml) 3 hrnky horké vody 1 zeleninový bujon pórek půlka červené kapie 1 menší mrkev 1 cibule sladká paprika sůl,pepř mletý kmín

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na drobno a dáme zpěnit,přidáme pórek na kolečka,maso a kapii na malé kostičky
osmahneme a okořeníme kmínem,pepřem,větší špetkou soli a poprášíme paprikou…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Nivová pomazánka

Nivová pomazánka

Potřebné ingredience

niva,tavený sýr, šunka, sterilované okurky, cibule, mletá paprika,sůl, majonéza

Postup přípravy

Nivu nastrouháme, smícháme se sýrem a přidáme nadrobno nakrájený šunkový salám, okurku a cibuli. Přidáme majonézu, okořeníme a dáme vychladit do ledničky.(Já dávám tatarku,dává…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KARBANÁTKY S BROKOLICÍ

KARBANÁTKY S BROKOLICÍ

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa, 500g brokolice, 1 vejce, 2 starší rohlíky, mléko, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, vegeta, pepř, červená paprika

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme kousky brokolice ve vodě do měkka. Poté necháme vychladnout.

Poté si dáme do misky, mleté maso, které smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, vejcem a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Opečené brambory s tvarohem

Opečené brambory s tvarohem

Potřebné ingredience

4 střední brambory, sýr, tvaroh trochu mléka nebo bílý jogurt, ředkvičky, zelená paprika, okurka, vegeta, pepř

Postup přípravy

Brambory neloupeme, pouze očistíme ve vodě pomocí kartáčku. Osušíme je, popícháme nožm a dáme do mikrovlné trouby uvařit - na otočný talíř dáme ubrousek a do kruhu položíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Potřebné ingredience

500g kýty, 1 olomoucké tvarůžky, sůl, pepř, paprika, olivový olej, 1 sáček na pečení

Postup přípravy

Z masa nakrájíme silnější plátky, do každého uděláme kapsu. Maso osolíme, opepřime, opaprikujeme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den kapsy plníme půlkou…

Zobrazit více...

Kategorie