Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Luštěniny (dhál) po indicku

Luštěniny (dhál) po indicku

Potřebné ingredience

250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř

Postup přípravy

podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Potřebné ingredience

* KARÉ: 500 g vepřového karé, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 1 cibule, mletá sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka na poprášení masa, olej na smažení, 50 ml vody na podlití (nebo vývaru), něco na zahuštění (instantní jíška, hraška...), na dochucení instantní šťáva na světlá masa (pokud se nepodlévalo vývarem); * NOKY: 500 g brambor, 50 g krupice, 50 g hladké mouky, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na jemno
- česnek…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Kuřecí stehna v javorovém sirupu

Potřebné ingredience

Umyté a rozpůlené brambory i se slupkou, 2 červené cibule nakrájené na osminky, 1 palice česneku rozdělená na stroužky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce javorového sirupu, 1 vrchovatá lžíce krémžské hořčice, 1 velká červená paprika pokrájená na kousky, 2 velké cukety (podélně rozkrojené a pokrájené na silné plátky), několik snítek čerstvého tymiánu, 4 kuřecí stehna (nebo kuřecí čtvrtky), sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1) Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě 2 stroužků promíchejte v pekáči s polovinou olivového oleje, osolte a opepřte.Pečte čtvrt hodiny.rnrn2)…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Letní  zelný salát

Letní zelný salát

Potřebné ingredience

1 velká sklenice kysaného zelí,1 středně velká salátová okurka,1 červená paprika(kapie),10 dkg šunky,1 zakysaná smetana,sůl,pepř,cukr,pažitka

Postup přípravy

Zelí necháme okapat a trochu pokrájíme smícháme se zeleninou nakrájenou na nudličky,zrovna tak šunku, nasekanou pažitku..Smetanu ochutíme solí,pepřem a cukrem a vmícháme do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Středomořské lilky

Středomořské lilky

Potřebné ingredience

Lilek, sýr, sardele či sardelovou pastu, oliv. olej, koření - sladká paprika, sušený česnek. Bazalku na ozdobu a pečivo k podávání.

Postup přípravy

Lilek pokrájíme na slabší kolečka max. 0,5 cm a osmažíme na oliv. oleji, vydličkou při smažení jakoby stlačuji a ždímam olej, obrátím a na již osmahnutou stranu lilku dám sardelku…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ v PH + domácí knedlík

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ v PH + domácí knedlík

Potřebné ingredience

3/4 kg maso vepřové 2 cibule , česnek, 1 sklenka 0,7 l zelí trochu oleje na cibulku paprika, jíška sůl, pepř, majoránka, gulášové koření, kmín, pepř... smetanu 33% + mléko

Postup přípravy

V hrnci PH usmažím cibulku na tom zatáhnu maso nakrájené podleji přidám scezené zelí a všechno koření přidám 0,5 l vody a zapnu na 3,5 hodiny na High 2. Po 3 hodinách zahustím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Čalamáda moc dobrá

Čalamáda moc dobrá

Potřebné ingredience

1x hlávka zeli 2x zelená paprika 2x červená paprika 2x žlutá paprika 3x cibule 5x mrkev 4 dcl octa 3 dcl oleje 40 dkg cukr krystal 14 dkg soli

Postup přípravy

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

Zeleninu dejte do skleniček a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uherská krkovice

Uherská krkovice

Potřebné ingredience

Suroviny 800 g vepřové krkovice popřípadě plece 2 dl šlehačky 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1 cibule 1/2 celeru 1 mrkev 1 petržel 3 rajčata bobkový list nové koření celý pepř tymián sladká paprika sůl citron - šťáva cukr bujón nebo vývar

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.
Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Potřebné ingredience

velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Recept na mou hlívovou polévku. vegan

Recept na mou hlívovou polévku. vegan

Potřebné ingredience

3 balíčky hlívy (v Kauflandu) mražená zelenina na svíčkovou (nebo petržel,celer, mrkev) máslo 3 lžíce mouky, já používám ječnou, nebo špaldovou 2 bio zeleninové bujóny sůl podle potřeby 2 cibule kuličkový pepř, dávám ho hodně prášková paprika majoránka nakonec půl palice česneku trochu lahůdkového droždí Tebi (ve zdravé výživě) trochu sojové omáčky Tamari kokosový olej, nebo jiný

Postup přípravy

Hlívu vařím s kuličkovým pepřem asi 4 hodiny v přetlakovém hrnci až změkne. Kuličkový pepř potom vyndám. Opatrně dusím mraženou, nebo nastrouhanou zeleninu na másle. Na kokosovém…

Zobrazit více...

Kategorie