Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
POMAZÁNKY
Pomazánka k pivu

Pomazánka k pivu

Potřebné ingredience

50 g lučiny 150 g zrajícího sýra (romadúr) 50 g strouhaného sýra 3 lžíce zakysané smetany 1 velká cibule, najemno nasekaná paprika (sladká, pálivá, uzená, podle chuti), drcený kmín, sůl

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme do hromady.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Surimi placičky

Surimi placičky

Potřebné ingredience

300 g tyčinek Surimi ,200 g mražené zeleninové směsi (kukuřice, paprika, hrášek, mrkev) ,vejce ,3 lžíčky hladké mouky,sůl a pepř

Postup přípravy

Maso nasekáme nadrobno, zeleninu uvaříme doměkka a vidličkou rozmačkám. Smícháme s masem, moukou a vejcem. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Tvoříme placičky, které obalíme ve…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na česneku a slanině.

Kuře na česneku a slanině.

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby * 2 menší kuřata * 2 palice česneku * sůl * 125 g másla * sladká paprika * 200 ml zeleninového vývaru (nemusí být) * 200 g plátků anglické slaniny

Postup přípravy

1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Obě kuřata omyjeme, vypláchneme a osušíme. Ostřihneme konce křídel.
2. Jednu palici česneku příčně přeřízneme, druhou rozebereme na stroužky,…

Zobrazit více...
HOUBY
HOUBY NA TOPINKY

HOUBY NA TOPINKY

Potřebné ingredience

1kg čerstvých hub 1/2kg cibule, 3dcl oleje, 1 palička česneku, 1 rajský protlak, 1 velký kečup, sůl,pepř,feferonka(pálivá paprika nebo chili)

Postup přípravy

Houby povařit a pomlet.Podusit na oleji s cibilí.Přidat ostatní ingredience a povařit.Hotové plnit do sklenic a zavařit.

Zobrazit více...
DORTY
Slaňáček

Slaňáček

Potřebné ingredience

Dortík je samá lahůdka, uvnitř jsou dva druhy šunky, česnkekovosýrová pomazánka (domácí), vejce na tvrdlo, kys. okurky, sýry uzené i eidam, dozdobeno minirajčátky, ředkvičkami, listy pórku na palmě, Herkules, poličan, paprikáš, salát lollo blondo a rosse, váha 4,8kg.

Postup přípravy

Upéct korpus, připravit pomazánku, prokrojit, promazat, naplnit, dozdobit dle fantazie :-)

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Paprika v nálevu od okurek

Paprika v nálevu od okurek

Potřebné ingredience

Čerstvou nakrájenou papriku, množství odhadem tak, aby paprika pak byla v nálevu ponořená, nálev od sladkokyselých okurek, trochu cukru a malinko soli.

Postup přípravy

Čerstvou nakrájenou papriku povařím v nálevu od okurek. Vařící papriku i s nálevem dám do čisté sklenice, uzavřu víčkem, po uležení za pár dnů mám sladkokyselou papriku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka - moc dobrá:))

Fazolová polévka - moc dobrá:))

Potřebné ingredience

Slanina,brambory,cibule,2x fazole v rajčat.omáčce,paprika koření,drcený kmín,česn.koření,sůl,máslo,mouka.

Postup přípravy

Na másle zpěním cibulku a přidám slaninu,nešetřím cca 200g, osmahnu,přidám mouku a udělám jíšku,zaleju vodou,přidám papriku,osolím,drcený kmín,brambory,chvilku povařím,přidám…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ÚŽASNÁ PAELLA!!!

ÚŽASNÁ PAELLA!!!

Potřebné ingredience

Cibule 1 ks Větší, Česnek 4 stroužek 3 - 4, Rajčata 2 ks , Červená paprika 1 ks , Masox 1 kostka (Ve Španělsku se používá šunkový bujón), Olivový olej , Kořenící směs - Paella , Slávky jedlé - Mejillones (Černé, velké), Malé škeble , Slávky jedlé malé , Sépie 1 ks Nebo kalamáry, Langusta Langusty (nevyloupané velké krevety), Paprika - sladká , Sůl , Rýže Basmati,

Postup přípravy

Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme. Mezitím si dáme vařit slávky,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Potřebné ingredience

250 g kuřecího masa * solamyl * vegeta * 10 cm pórku * 2 mrkve * výhonky mungo (nemusí být) * arašídy solené 80 g * červená a žlutá paprika (kvůli barvě, může být i zelená) * 2 stroužky česneku * žampiony * sojová omáčka * lžička zázvoru (čerstvý nebo sušený půl lžičky) * mletý koriandr půl lžičky * mletý kmín lžička * paprika lžička * dle chuti trochu bílého vína nebo zakápnout citronovou šťávou

Postup přípravy

maso nakrájet na malé kousky, posypat solamylem, přidat lžičku vegety a cca půl deci vody, promíchat a nechat chvíli stát. poté osmažit cca 7 minut na rozpáleném oleji, oddělovat…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 konzerva naložených fazolových lusků i s nálevem, 1 kelímek (250ml) smetany 12%, hladkou mouku podle potřeby, sůl, pepř, sladká paprika .JÁ JEŠTE UVAŘILA HOVEZÍ MASO

Postup přípravy

Postup
Uděláme si jíšku, přisypeme trochu sladké papriky, přidáme lusky i s nálevem(NEDALA NÁLEV ALE VÝVAR Z MASA), povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec smetanu.…

Zobrazit více...

Kategorie