Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
zapečené rybí filé s brokolicí

zapečené rybí filé s brokolicí

Potřebné ingredience

800g mraženého filé, 3 velké brambory, 1 brokolice, 1 cibule, zakysaná smetana, 1 vejce, 100g sýra, červená paprika, sůl, pepř, hladká mouka, rybí koření, 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Uvaříme brambory a nakrájíme je na plátky, brokolici uvaříme ve vodě. Rybí filé si přes noc necháme rozmrazit. Rozmražené filé posypeme kořením na ryby, pepřem a červenou paprikou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso - kuřátka, aneb co se zbylými vejci

Kuřecí maso - kuřátka, aneb co se zbylými vejci

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, hladká mouka, sůl, pepř, sladká paprika, šunka, plátky sýru, strouhaný sýr, petrželka, vařená vejce, tuk na smažení.

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, položíme plátek sýra, plátek šunky, vařené vejce a smotáme. Kuřecí závitky pak obalujeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na paprice v papiňáku - rozpadá se

Hovězí na paprice v papiňáku - rozpadá se

Potřebné ingredience

hovězí maso (dávám přední), cibule, červená paprika, sůl, pepř, kmín, gulášové koření, hotová tmavá jíška.

Postup přípravy

V papiňáku si rozehřeju olej a na něm si orestuju cibuli na půlkolečka a červenou papriku na nudličky (z papriky proužky, a ty dám ještě na půl). Maso si nakrájím na velké kostky …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Tak trochu jiný boršč :-)

Tak trochu jiný boršč :-)

Potřebné ingredience

Mrkev, petržel, celer, kedluben, zelená paprika, červená řepa. Koření: sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, 3 bobkové listy, olej, rajský protlak, 2 stroužky česneku, 1 středně velká cibule

Postup přípravy

S pravým ukrajinským borščem se nedá srovnávat, chybějí tam takové ingredience jako brambory, maso a zelí.
Můj boršč připravuji následovně: Jako odměrku používám kompotovou…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Křehký salátek

Křehký salátek

Potřebné ingredience

ledový salát ,chery rajčátka, paprika ,okurka, sterilovaná kukuřice . dresink: 100g majolky 100g bílého jogurtu 4lžíce hořčice sůl

Postup přípravy

Ledový salát nakrájet na kousky,ostatní zeleninu na kostky. Zamíchat a přimíchat konzervičku kukuřice.¨
Já dresink nemíchám do salátu ,ale dám si vždy trošek na porci.
Na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
***KŘENOVÁ***

***KŘENOVÁ***

Potřebné ingredience

křen (nastrouhat),aby byl v pomazánce citit,ja dala tak 4 cm),20dkg měkkého salámu (kuřecí šunkový-nastrouhat),6x sýr kiri,paprika,hořčice,majolka light,sůl,pepř, vše jsem smíchala mixérem

RÝŽE A TĚSTOVINY
Sushi vege

Sushi vege

Potřebné ingredience

kulatá rýže (nejlépe rýže na sushi), nori řasy (plátky, pro 2 osoby asi 4 plátky), dle chuti tempeh, tofu, sušená rajčata, sojový salám, okurek, paprika..., bambusová podložka a ostrý nůž pro lepší práci

Postup přípravy

Uvaříme si rýži. Na bambusovou podložku si položíme jeden plátek nori řasy a poklademe na něj tenkou vrstvu rýže, necháme si však asi 1 cm volný (kde rýže nebude).
Na druhý…

Zobrazit více...
HOUBY
Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná, 1 cibule, 1 paprika (červená nebo zelená), kmín, sl.paprika, oregano, libeček, hladká mouka, máslo, sůl

Postup přípravy

Na másle si osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, papriku a lehce osmahneme. Stáhneme z ohně, přidáme sladkou papriku, kmín, poprášíme hladkou…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Cuketové roládky s fetou

Cuketové roládky s fetou

Potřebné ingredience

1 větší cuketa , 20dg sýra Feta, lístky máty, mletá červená paprika, pepř , sůl, olej

Postup přípravy

Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Každý plátek potřeme olejem, lehce osolíme a z obou stran opečeme na grilu. Sýr nakrájíme na větší kostičky. Papriku, sůl, pepř a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka s mletým masem

Gulášová polévka s mletým masem

Potřebné ingredience

250g mletého vepřového masa, 3 střední brambory, 1 cibule, trochu oleje, hl. mouka na zahuštění, vývar, sůl, pepř, česnek, majoránka, červená sladká paprika(skoro celý pytlík), drcený kmín, kdo má rád, tak chilli

Postup přípravy

Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme papriku, která nesmí zhořknout, takže rychle zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme…

Zobrazit více...

Kategorie