Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Kuře s dýňovým pyré

Kuře s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

kuře (stehna, horní stehna, paličky...), pár plátků schwarzwaldské šunky, směs koření na kuře (sůl+paprika+česnek+pepř+rozmarýn), ½ muškátové dýně, 2-3 malé brambory, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, máslo na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, trocha smetany do pyré, dýňový olej na dochucení pyré

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- dýni nakrájet na kostky
- brambory nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet nahrubo
- česnek pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelí

Masové koule na zelí

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, sladká paprika, pepř, sůl, 5 lžic rýže Basmati, trocha hladké mouky (pšeničné, špaldy ...), 2 lžíce sušené cibule, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, na podlití cca 100 ml vody, (v případě potřeby instantní jíška)

Postup přípravy

V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl.
Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky.

Kuličky nechat zatáhnout v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Potřebné ingredience

plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)

Postup přípravy

Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

150 - 200g červené čočky, 1 stroužek česneku, 200g krájených rajčat, tuhá část z kokosového mléka, cca 4 větší mrkve, mletý koriandr, skořice, sladká paprika, sůl, pepř, kurkuma, kmín, 750g vývaru, olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve, přidáme koření a česnek a krátce orestujeme. Přidáme čočku, rajčata, kokosové mléko, vývar, sůl a pepř. Necháme vařit do změknutí, poté…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Křupavé paličky

Křupavé paličky

Potřebné ingredience

250g jáhlových vloček, sůl, pepř, uzená paprika, asi 10 paliček, 4 bílky, olej

Postup přípravy

Omyté maso osolíme a obalíme v bílkách smíchaných s trochou vody a směsi vloček a všeho koření + soli. Postu opakujeme, aby byla na mase větší vrstva. Pečeme na 200°C 30min., poté…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Bůčková roláda s bramborami a zeleninou

Bůčková roláda s bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

plát bůčku (cca 600g), 2-3 vejce, párek, paprika, mrkev, hrášek, brambory, sůl, koření (např. Vepřová pečeně), kukuřičný škrob + voda

Postup přípravy

Z vajec připravit míchanici, papriky pokrájet na plátky, mrkev pokrájet na kolečka, brambory na menší kusy.

Plát bůčku posolit, na něj rozložit míchanici z vajec, párky a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Potřebné ingredience

250 g mletého masa (nejlépe mix hovězí + vepřové), 1 velká cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce,1 lžíce hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce strouhanky, sůl, pepř, mletá paprika (možno i chili paprička nebo uzená paprika), několik silnějších plátků slaniny (může být i jiná uzenina), zelenina na napichování (papriky, rajčata, lilek, cibule ...), olej, grilovací koření, 50-100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z cibule sejmou velké plátky, pokrájet je na větší kusy (budou se napichovat na špejli) a vnitřní malou část pokrájet na drobno (ta přijde do masa…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš z papiňáku

Hovězí guláš z papiňáku

Potřebné ingredience

3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda

Postup přípravy

Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Potřebné ingredience

30 dkg mletého hovězího masa( může být i mix-hovězí-vepřové),2 cibule,sádlo 4 brambory,1 bílá paprika, malý rajčatový protlak,1/2 lžičky kmínu,1 lžíce červené mleté papriky, sůl, pepř ,majoránka , česnek,3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme červenou papriku, zaprášíme 3 lžíce hladké mouky, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a kmín a vaříme asi půl hodiny.…

Zobrazit více...

Kategorie