Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY SYPANÉ STROUHANÝM PERNÍČKEM

ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY SYPANÉ STROUHANÝM PERNÍČKEM

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 1 lžička cukru, ½ kostky droždí, 1 vejce, špetka soli. Ostatní suroviny: Ovoce, perník na strouhání, moučkový cukr, máslo.

Postup přípravy

Perník ve všech podobách pro mě odjakživa vždy představuje mimořádnou záležitost.
Je i výtečný nastrouhaný na ovocných knedlících, kde příjemně ladí se švestkovou, nebo…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Můj výmysl

Můj výmysl

Potřebné ingredience

1 paprika červená,5 rajčat,hrst rozinek,cibule,olej,sůl,skořice mletá,kečup

Postup přípravy

Na ciubulku dáme zeleninu nakrájenou na kostky,sůl,skořici kečup asi 2 P.lžíce, hrst rozinek a dusíme do štávy ..můžete podávat i s masem ..my měli knedlík :-)

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bramborové těsto na knedlíky sladké i slané

Bramborové těsto na knedlíky sladké i slané

Potřebné ingredience

1/2 kg oloupaných, pokrájených brambor, sůl, 13 dkg krupice, 13 dkg polohrubé mouky, 1 vejce a 1 lžíce octa

Postup přípravy

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a umačkáme na kaši. Přidáme krupici a polohrubou mouku, promícháme a přikryjeme pokličkou a necháme cca 10 min. zapařit. Poté těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek začíná

Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek…

Potřebné ingredience

300g hrubé mouky,200 ml vlažného mléka,1 lžičku soli,2 lžičky krystalového cukru,půl kostky droždí,švestky, na posypání tvaroh(kupuji Olešnický),moučkový cukr,rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Do nádoby dáme vlažné mléko rozšlehané vejce,odváženou mouku,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.( je.li třeba přidáme mouku či mléko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš bez míchání s domácím knedlíkem

Vepřový guláš bez míchání s domácím knedlíkem

Potřebné ingredience

Guláš :1kg vepřového masa nakrájeného na kostky, 3 větší cibule nakrájené najemno, 4 stroužky česneku, 2 masoxy rozmíchat zvlášť v teplé vodě a nalít, 2 čaj. lžičky sladké papriky, 1čaj lžička grilovacího koření, 1 čaj lžička kari, 1 lžička hořčice 3 polévkové lžíce Solamylu, sůl, pepř, půl čaj. lžičky pálivé papriky, chilli, nebo feferonka. Dají se do něj dát klidně i houby a nebo žampiony. Knedlík : 2 vejce, čajový hrnek hrubé mouky, čajový hrnek mléka, 1 a půl rohlíku, sůl

Postup přípravy

Guláš : Do simax zapékací mísy dáme maso, cibuli, česnek, uvedné koření, Solamyl, vlejeme v teplé vodě předem rozmíchané masoxy, přikryjeme alobalem a poklicí a strčíme do trouby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanovo - pivní krkovička-toprecepty.cz

Smetanovo - pivní krkovička-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

600 g krkovice, 2 cibule, sádlo, pepř, sůl, červená sladká paprika, 1 chilli paprička, kmín, 1 dcl sladké 10% smetany, 2 dcl světlého 10° piva , 6 cherry rajčátek, 1 lžíce sterilovaných kapií, hladká mouka na zahuštění, vývar nebo voda

Postup přípravy

přípravy receptu
1
Krkovičku si nakrájím na plátky nebo kostky osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa(kostky) a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece, 2 cibule (velké), lžíce sádla, 5 stroužků česneku, lžíce oleje (na naložení), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce pikantní hořčice, 0.5 litru vývaru (nebo vody), 1/2 lžičky mletého zázvoru , sůl, pepř, chilli (podle chuti), mletý kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.

2
4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Svíčková ze srnčího

Svíčková ze srnčího

Potřebné ingredience

Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany.

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlové noky

Jáhlové noky

Potřebné ingredience

jáhly, rýžová mouka, hladká pšeničná mouka (lze nahradit moukou bezlepkovou), sůl Příloha dle chuti - šlehaný tvaroh, ovoce, skořice,... Hodí se i jako příloha k masu.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme asi ve dvojnásobku mírně slané vody (tekutina se vsákne/odpaří), mírně rozmixujeme. Necháme vychladnout (může být i přes noc, ale to směs dost zhoustne a druhý den…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4…

Zobrazit více...

Kategorie