Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Lepší bramborové knedlíky jste nejedli

Lepší bramborové knedlíky jste nejedli

Potřebné ingredience

Ingredience: Na těsto: 100 g krupice 700 g brambor – vařených ve slupce den předem 2 vejce 150 g hrubé mouky 80 g najemno umleté ​​strouhanky náplň: 250 g slaniny nebo uzeného masa 1 velkou cibuli Olej na osmažení

Postup přípravy

postup:

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sypké přísady a rozšlehaná vejce. Vypracujeme jednotné těsto, které nelepí.

Těsto přendáme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Celerové ragú s masem

Celerové ragú s masem

Potřebné ingredience

300 g vepřové nebo kuřecí maso, cibule, cca 200 g celer, hladká mouka, smetana, sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na drobné nudličky a chvíli restujeme. Zalejeme vodou nebo vývarem a dusíme do skoro měkka. Přidáme najemno…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými knedlíky

Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…

Potřebné ingredience

* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl

Postup přípravy

Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Potřebné ingredience

* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)

Postup přípravy

Koleno lehce osolit a opepřit.
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více -…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuře na cubuli-toprecepty.cz

kuře na cubuli-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

1 kuře, 2 hrníčky vody, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octa, 2 lžíce cukru, 2 lžíce soli, 1 lžíce pepře, 3 lžíce kečupu, 4 cibule

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, položíme do pekáčku.

Cibuli nakrájíme nahrubo a posypeme maso.

Ostatní suroviny smícháme v misce a zalijeme tím maso a dáme péct.

Poznámka…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani zahušťovat !!!

Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani…

Potřebné ingredience

Srnčí maso na guláš nakrájené na větší kostky, 2-3 cibule krájené na hrubší kousky, 3 stroužky česneku, slanina - uzený špek, loupaná rajčata v plechovce, sádlo, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, vývar. Divoké koření: 6 nových koření, 3 bobkové listy, 5 jalovců, 10 kuliček černého pepře.

Postup přípravy

Do odnímatelné nádoby pomalého hrnce (popřípadě do jiného hrnce) dáme sádlo a necháme zahřát (na sporáku). Pak do něj dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a až začne sklovatět…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Knedlíky ovocné z domácí pekárny

Knedlíky ovocné z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Suroviny: 470 ml mléka 30 g rozpuštěného másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 750 g hrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Nejdříve tekuté - mléko, žloutky, tuk+sypké - mouka, cukr, droždí a na stranu sůl

Prsty nebo pomocí rozvalovacího válečku…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka s vepřovým, okurkem a vajíčkem.

Omáčka s vepřovým, okurkem a vajíčkem.

Potřebné ingredience

Plecko, olej, cibule,sůl, pepř, zavařené okurky, vejce natvrdo, hladká mouka na zahuštění, trocha smetany.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, necháme zezlátnout, dáme maso na kostky, osolíme a opepříme, necháme zatáhnout a zalijeme vodou. Přidáme najemno nastrouhané okurky, stačí dva kusy a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Potřebné ingredience

1 kg hovězí kližky, 1 l hovězího vývaru, 3 velké cibule,asi5 stroužků česneku(podle chuti),,sůl,pepř,2 lžičky gulášového koření,3 lžičky sladké mleté papriky,na zahuštění strouhanku z tvrdého chleba,já zahušťuji 3 lžícemi solamylu

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 220°C.Cibuli nakrájíme nahrubo,maso na kostky,přidáme vše ostatní(mimo solamylu)-promíchámem,přikryjeme alobalem a dáme do trouby.Za dobu pečení…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka z hlívy ústřičné-podle Dany

Omáčka z hlívy ústřičné-podle Dany

Potřebné ingredience

350 g hlívy ústřičné, 1 cibule 230 ml smetany, 1 kostka bujónu houbového, olej, hladká mouka, cukr, sůl, bílý pepř, drcený kmín, citrónová šťáva nebo ocet

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dorůžova. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na plátky a na cibulce zvolna podusíme přibližně 15 minut se špetkou soli, pepře a…

Zobrazit více...

Kategorie