Citrónovo-tvarohový závin
Potřebné ingredience
Kvások: 6 pl teplej vody,1 čl kr.cukru, 1 1/2 čl inst.droždia,1 pl polohr.muky Cesto: celý kvások, 1/2 kelímka kyslej smotany,60 g makkeho masla,1 vajce,1/4 šalky kr.cukru,1/2 čl soli,1 čl vanilk.extraktu alebo vanilk.cukor,2 1/2 šalky polohr.muky, kôra z 1 pomaranča Plnka: 250 g tvarohu,2-3 pl cukru,hrozienka (nemusia byt),2 pl kyslej smotany, asi 1/2 šalky lemon curd Na potretie:1 vajíčko ,kr.cukor
Postup přípravy
Zo surovín vymiešame kvások a nechame 15 minut kysnut.
Do misy alebo do pekarničky dáme kyslu smotanu,cukor,vajce,maslo,sol,vanilku.
Pridame nastruhanu kôru ,kvasok a múku.
Vymiesime mäkke ,nelepive cesto. V pekarničke stačí miesit takých 15-20 minut.Nechame nakysnut 1 - 1 1/2 hodinky.
Tvaroh zmiešame so smotanou,s cukrom a hrozienkami .Ak je moc riedky primiešame 1- 2 pl polohr.muky.
Lemon curd môžete použit kúpený alebo si ho môžete jednoducho vyrobit doma:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=41790
Vykysnute cesto rozvalkame na papieri na pečenie (aby sme ho mohli lahšie preniest).Nepodsýpame mukou.
Do stredu navrstvíme tvarohovu plnku a takto radielkom narežeme.
Na tvaroh dame citronovu nátierku (lemon curd) a zavinieme.Najprv vrchnu a spodnu čast a potom prekladame jednotlive pásiky cez seba.
Mne z toho vznikla múmia :-)) Nechame ešte 15-20 min podkysnut.
Pred pečením potrieme vajíčkom a posypeme kryštalovým cukrom.
Pečieme na 180 st asi 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé