Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Kuře na ananasu se sladkokyselou omáčkou

0.0
Kuře na ananasu se sladkokyselou omáčkou

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky, sáček čínské zeleniny, plechovka ananasu, rýže jako příloha (já dávám parboiled nebo jasmínovou)
Omáčka: 130 g hnědého cukru, 2 PL kukuřičného škrobu, 125 ml bílého vinného octa, 2 prolisované stroužky česneku, 4 PL rajčatového protlaku, 6 PL ananasové šťávy nebo džusu, sůl ( upozorňuji, že my omáčku milujeme, takže já dělám z dvojnásobného množství!!!)

Postup přípravy

Nakrájíme si maso na kousky nebo na nudličky a orestujeme. Pak přidáme zeleninu a ještě chvilku restujeme, pak malinko podlijeme a dusíme. Mezi tím si připravíme omáčku. Já maso se zeleninou dělám na normální titánové pánvi a omáčku připravuji ve woku. Všechny suroviny na omáčku smícháme a nalijeme do woku. Přivedeme k varu, zmírníme plotýnku a omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme maso se zeleninou a nakrájený kompotovaný ananas, podle chuti osolíme a lehce 1-2 minuty prohřejeme. Podáváme s rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luciášš 13. 1. 2009, 11:50
úplně mi tečou sliny, už si tak 14dní říkám, že bych si dala něco "ťamanskýho",takže zítra dám vědět .A jsem zvědavá co na to bude říkat (child6) ;-) ;-) ;-)
Hanka.B. 12. 1. 2009, 13:40
Moni, dneska jsem zkoušela Váš recept a moc nás tedy nenadchnul - přitom tohle jídlo u číňana máme rádi :^) Omáčka mi přišla doooost kyselá a škrob to poněkud hodně zahustil, takkže jsem musela ředit vodou.... *-) No, ale sto lidí, sto chutí ;-) (hello)
Karelia 12. 1. 2009, 15:08
@Hanka.B. Hani, žádný recept přesně nikdy nekopíruju, vždy si ho ochutím podle sebe. Nevím ani jaký škrob jste použila, jestli náš Solamyl nebo originál škrob od ťamanů. Kyselost kompenzujte medem.
Hanka.B. 14. 1. 2009, 13:37
@Karelia Moni, to je jasné. Škrob jsem použila náš - Solamyl. (hello)
Karelia 14. 1. 2009, 17:54
@Hanka.B. Hani, zkuste používat ten od číňanů, jednak se lépe rozpouští a dělá pěknou lesklou omáčku (Y) (Y) (Y)
Holy50 9. 12. 2007, 14:10
Dělala jsem dnes k obědu,je to ňamka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Dostala jsem pochvalu od dcerky i od manžela :-) Takže díky!!! (L) (L) (L)
Karelia 9. 12. 2007, 19:53
@Holy50 Ó, to mě těší!!!!! (L)
dominok 21. 11. 2007, 23:13
tak to by Vám manžel i olízal talíř |:o) miluje jídla s ananasem :-$
Karelia 21. 11. 2007, 23:15
@dominok Dominiko, já taky (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie