(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Kuře na ananasu se sladkokyselou omáčkou

Potřebné ingredience
4 kuřecí řízky, sáček čínské zeleniny, plechovka ananasu, rýže jako příloha (já dávám parboiled nebo jasmínovou)
Omáčka: 130 g hnědého cukru, 2 PL kukuřičného škrobu, 125 ml bílého vinného octa, 2 prolisované stroužky česneku, 4 PL rajčatového protlaku, 6 PL ananasové šťávy nebo džusu, sůl ( upozorňuji, že my omáčku milujeme, takže já dělám z dvojnásobného množství!!!)
Postup přípravy
Nakrájíme si maso na kousky nebo na nudličky a orestujeme. Pak přidáme zeleninu a ještě chvilku restujeme, pak malinko podlijeme a dusíme. Mezi tím si připravíme omáčku. Já maso se zeleninou dělám na normální titánové pánvi a omáčku připravuji ve woku. Všechny suroviny na omáčku smícháme a nalijeme do woku. Přivedeme k varu, zmírníme plotýnku a omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme maso se zeleninou a nakrájený kompotovaný ananas, podle chuti osolíme a lehce 1-2 minuty prohřejeme. Podáváme s rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Luciášš
(upraveno)
13. 1. 2009, 11:50
úplně mi tečou sliny, už si tak 14dní říkám, že bych si dala něco "ťamanskýho",takže zítra dám vědět .A jsem zvědavá co na to bude říkat




nahlásit

Hanka.B.
(upraveno)
12. 1. 2009, 13:40
Moni, dneska jsem zkoušela Váš recept a moc nás tedy nenadchnul - přitom tohle jídlo u číňana máme rádi
Omáčka mi přišla doooost kyselá a škrob to poněkud hodně zahustil, takkže jsem musela ředit vodou....
No, ale sto lidí, sto chutí




nahlásit

Karelia
(upraveno)
12. 1. 2009, 15:08
@Hanka.B.
Hani, žádný recept přesně nikdy nekopíruju, vždy si ho ochutím podle sebe. Nevím ani jaký škrob jste použila, jestli náš Solamyl nebo originál škrob od ťamanů. Kyselost kompenzujte medem.
nahlásit

Hanka.B.
(upraveno)
14. 1. 2009, 13:37
@Karelia
Moni, to je jasné. Škrob jsem použila náš - Solamyl.

nahlásit

Karelia
(upraveno)
14. 1. 2009, 17:54
@Hanka.B.
Hani, zkuste používat ten od číňanů, jednak se lépe rozpouští a dělá pěknou lesklou omáčku



nahlásit

Holy50
(upraveno)
9. 12. 2007, 14:10
Dělala jsem dnes k obědu,je to ňamka
Dostala jsem pochvalu od dcerky i od manžela
Takže díky!!!








nahlásit

Karelia
(upraveno)
9. 12. 2007, 19:53
@Holy50
Ó, to mě těší!!!!!

nahlásit

dominok
(upraveno)
21. 11. 2007, 23:13
tak to by Vám manžel i olízal talíř
miluje jídla s ananasem


nahlásit

Karelia
(upraveno)
21. 11. 2007, 23:15
@dominok
Dominiko, já taky

nahlásit