(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Rajská omáčka
Potřebné ingredience
Omáčka: hovězí maso, cibule, 2 rajský protlak, 2 lžíce másla, koření – 2ks bobkový list, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 4ks hřebíčku, na ochucení – sůl, cukr, ocet.
Postup přípravy
Maso omyjte, zalijte vodou, přidejte kuličky pepře, nového koření, hřebíček a bobkový list, osolte a vařte, dokud není maso měkké. Podle potřeby dolévejte vodou. V kastrolu nechte rozpustit máslo a orestujte cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijte vývarem z masa a vařte, dokud není cibule měkká. Přidejte rajský protlak, kečup a skořici. Nakonec přidejte jíšku a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, dochuťte cukrem a solí. Můžete přecedit, nebo lžičkou vyndat koření. Maso nakrájejte na plátky a na talíři přelijte rajskou omáčkou.
Podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Místo hovězího můžeme udělat plněné papriky: mleté maso , rýže, sůl, pepř, majoránka, vajíčko,na zahuštění strouhanka
Podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Místo hovězího můžeme udělat plněné papriky: mleté maso , rýže, sůl, pepř, majoránka, vajíčko,na zahuštění strouhanka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé