(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
SPLK - DĚLENÁ STRAVA - tvarohová zmrzlina Míša *ZVÍŘÁTKA***
Potřebné ingredience
250 g tvarohu (nejlépe z „vaničky") 50 g sušeného mléka, 5 kapek citrónového aromatického oleje „Just" ,1 lžíce javorového sirupu nebo medu Poleva: 100 g BIO hořké čokolády na vaření nebo: 50 g rostlinného tuku „Blesk" 20 g kakaa 50 g medu
Postup přípravy
Tvaroh na zmrzlinu je nejlepší tučný, ale můžeme použít jakýkoliv. Vyklopíme ho z vaničky do vyšší nádoby, přidáme sušený nápoj a med na oslazení..
Tvaroh našleháme šlehačem do krémové podoby a na závěr ho ještě ochutíme citrónovým aromatickým olejem. Připravený tvarohový krém vlijeme do připravených malých obdélníkových misek. Misky zakryjeme a uložíme ve vodorovné poloze do mrazničky, kde necháme obsah zmrazit.
Před vlastním servírováním si připravíme čokoládovou polevu. Buďto na vodní lázni rozpustíme BIO čokoládu na vaření s třtinovým cukrem anebo si připravíme čokoládovou polevu s rostlinného tuku, kakaa a medu. Také vše na vodní lázni. Jenom rozpustíme, ale nevaříme.
Zmraženou zmrzlinu z krabiček vyjmeme tak, že je zespodu prohřejeme pod teplou vodou, zmrzlinu vyklopíme na talířky a zdravější tvarohový Míša je na světě.
Teď máme dvě možnosti úpravy a servírování.
Trošku náročnější, ale velmi efektní varianta, je polít zmrzlinu čokoládovou polevou celou, třeba nad jiným hrnečkem. Poleva nám téměř okamžitě na vychlazené zmrzlině zatuhne, proto musíme pracovat velmi rychle.
Takto připravenou politou zmrzlinu je možné dát opět do mrazničky, kde počká na svoji příležitost
.Rychlejší varianta a i dietnější je „pocákat" nakrájenou zmrzlinu na talířku polevou, která nám na studené zmrzlině zatuhne, ale kolem zůstane déle v tekuté podobě.
Tvaroh našleháme šlehačem do krémové podoby a na závěr ho ještě ochutíme citrónovým aromatickým olejem. Připravený tvarohový krém vlijeme do připravených malých obdélníkových misek. Misky zakryjeme a uložíme ve vodorovné poloze do mrazničky, kde necháme obsah zmrazit.
Před vlastním servírováním si připravíme čokoládovou polevu. Buďto na vodní lázni rozpustíme BIO čokoládu na vaření s třtinovým cukrem anebo si připravíme čokoládovou polevu s rostlinného tuku, kakaa a medu. Také vše na vodní lázni. Jenom rozpustíme, ale nevaříme.
Zmraženou zmrzlinu z krabiček vyjmeme tak, že je zespodu prohřejeme pod teplou vodou, zmrzlinu vyklopíme na talířky a zdravější tvarohový Míša je na světě.
Teď máme dvě možnosti úpravy a servírování.
Trošku náročnější, ale velmi efektní varianta, je polít zmrzlinu čokoládovou polevou celou, třeba nad jiným hrnečkem. Poleva nám téměř okamžitě na vychlazené zmrzlině zatuhne, proto musíme pracovat velmi rychle.
Takto připravenou politou zmrzlinu je možné dát opět do mrazničky, kde počká na svoji příležitost
.Rychlejší varianta a i dietnější je „pocákat" nakrájenou zmrzlinu na talířku polevou, která nám na studené zmrzlině zatuhne, ale kolem zůstane déle v tekuté podobě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zbeda
(upraveno)
4. 1. 2011, 11:16
tak nevím ale myslím že rostlinný tuk podle mě patří do kytiček........
jitkaad
(upraveno)
12. 1. 2011, 19:21
@zbeda
máte pravdu, že když je rostlinný tak patří do kytiček, ale věřte, že ikdyž je rostlinný tak se lépe vstřebává s živočišnými produkty, pokud ale používáte sojový, tak ten je lepší v rostlinném dnu vypadá to složitě, ale není