(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Rakouské nutelové řezy (zaručuji se za to, že jsou vynikající a chutnají každému ,-))
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec (velká) 250 g cukr krystal 1/8 l olej 1/8 vlažné vody 2 pol. lžíce kakaa 200 g hladké mouky ½ sáčku prášku do pečiva 150 g meruňkové marmelády (může být jakákoliv, mám vyzkoušeny všechny druhy) máslo a mouka na plech Krém: 750 ml smetany ke šlehání (pořádně vychlazené, lépe se šlehá) 250 g nutelly 6 sáčku ztužovače šlehačky (já používám na jeden kelímek jeden sáček) 1 sáček vanilkového cukru
Postup přípravy
Korpus:
Vejce oddělit na žloutky a bílky. Žloutky a cukr pomocí šlehače asi
5 minut šlehat, pak přidávat po kapkách nejprve olej a pak vlažnou vodu.
Tuto hmotu dalších 5 minut šlehat a poté přidat kakao.
Mouku a prášek do pečiva prosít a opatrně smíchat s našlehanou hmotou.
Z bílků našlehat tuhý sníh a rovněž vmíchat. Toto pak nanést na máslem vytřený a moukou vysypaný (38x32 cm) plech (popř. použít papír na pečení).
Troubu předehřát na 170oC a 20 minut péct na střední příčce.
Po upečení nechat vychladnout a pak namazat marmeládou.
Krém:
3/8 l (=375 ml) šlehačky našlehat s 2 sáčky ztužovače šlehačky.
Množství našlehané šlehačky promíchat s 250 g nutelly. Rozetřít na korpus, potřený marmeládou.
3/8 l šlehačky opět ušlehat s 2 sáčky ztužovače šlehačky a 1 sáčkem vanilkového cukru a opatrně rozetřít na nutellovou vrstvu.
Posypat čokoládovými vločkami a dát vychladit.
Dobrou chut!
(maminky po delší době, co již koláč peču, jsem si ho upravila podle sebe a peču si ho i na velký plech, není složitý, je to jen o zvyku a hlavně je opravdu z Rakouska ,-) )
Vejce oddělit na žloutky a bílky. Žloutky a cukr pomocí šlehače asi
5 minut šlehat, pak přidávat po kapkách nejprve olej a pak vlažnou vodu.
Tuto hmotu dalších 5 minut šlehat a poté přidat kakao.
Mouku a prášek do pečiva prosít a opatrně smíchat s našlehanou hmotou.
Z bílků našlehat tuhý sníh a rovněž vmíchat. Toto pak nanést na máslem vytřený a moukou vysypaný (38x32 cm) plech (popř. použít papír na pečení).
Troubu předehřát na 170oC a 20 minut péct na střední příčce.
Po upečení nechat vychladnout a pak namazat marmeládou.
Krém:
3/8 l (=375 ml) šlehačky našlehat s 2 sáčky ztužovače šlehačky.
Množství našlehané šlehačky promíchat s 250 g nutelly. Rozetřít na korpus, potřený marmeládou.
3/8 l šlehačky opět ušlehat s 2 sáčky ztužovače šlehačky a 1 sáčkem vanilkového cukru a opatrně rozetřít na nutellovou vrstvu.
Posypat čokoládovými vločkami a dát vychladit.
Dobrou chut!
(maminky po delší době, co již koláč peču, jsem si ho upravila podle sebe a peču si ho i na velký plech, není složitý, je to jen o zvyku a hlavně je opravdu z Rakouska ,-) )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
djoker
(upraveno)
13. 4. 2011, 18:25
Dobrý den prosím vás mohla bych také poprosít o rozpis na ten větší plech?moc děkuji Denisa macovadenisa@seznam.cz
moninani
(upraveno)
26. 1. 2011, 16:27
Ach jo,tak jsem si touhle buchtičkou narušila povánoční dietu Je tak výborná,že jen kousek bohužel nestačí Chutná celé rodince,určitě jsem nedělala naposledy,moc děkuji za recept !!!
dolik76
(upraveno)
9. 1. 2011, 19:57
vypadá to dobře, jen mám obavy, jak bych rozmíchala tu nutelu Jde to dobře?
Lucije77
(upraveno)
9. 1. 2011, 20:50
@dolik76
No tak já si ji tak dvě hodinky před vytahuji z lednice a pak to jde jako po másle....opravdu!!!!
pasticka
(upraveno)
9. 1. 2011, 19:18
Také peču a jsou opravdu výýýýýborné doporučuji vyzkoušet. L.
Lucije77
(upraveno)
9. 1. 2011, 19:55
@pasticka
Mamina1
(upraveno)
8. 1. 2011, 10:39
Mužete mi prosim poslat recept na velky plech? Dekuji martinav11@seznam.cz
manomakoltoova
(upraveno)
4. 1. 2011, 20:43
šobul
(upraveno)
3. 1. 2011, 22:21
Dobrý večer ,nemohla byste mě napsat integrience na ten velky plech moc děkuji Mašková jana_maskova@centrum.cz
Lucije77
(upraveno)
4. 1. 2011, 11:04
@šobul
Máte to tam!!!!! Hodně zdaru........