Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Výborný kmínový chleba

0.0
Výborný kmínový chleba

Potřebné ingredience

370 ml vody, 1 PL oleje,1/2 PL octa, 1/2 kostky kvasnic, 1 CL cukru, 2 CL soli, 400 g hl.mouky, 150g chlebové směsi (já kupuju Lidl), 100g chlebová pšeničná, PL kmínu,

Postup přípravy

Suroviny jsem dala do pekárny ve stejném postupu, jako jsou napsané. Cukr s kvasnicema na jednu stranu a na druhou stranu pekárny sůl. Pekla jsem tentokrát v pekárně na střední kůrku a program pečení 3,5 hodiny.

Jestli pečete bez pekárny, tak nejdříve udělat kvásek z kvasnic, cukru, trošku mouky a potom vypracovat i s ostatními surovinami vláčné těsto, které necháte min. 60 min kynout. Nejlepší na kynutí je dát mísu do sáčku. Pak vypracovat šišku, tu nechat zase min 40 min kynout přikrytou utěrkou a potom dát péct do trouby.
Nejprve 15 minut na maximum trouby a potom stáhnout na 110 stupňů, nechat 15 minut a posledních 10 minut zase na maximum.
Pokud máte rádi hodně krupavý, potírat vodou se solí jenom jednou, když snižuji teplotu na 110 stupňů. Pokud chcete měkčí kůrku, tak ještě jednou před konečným zvýšením teploty na maximum.
POZOR: s vykynutým těstem pracovat opatrně a nebouchat s plechem, jinak chleba nevyskočí nahoru ale rozleje se do stran.

CL = čajová lžička
PL = polévková lžíce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie