(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Svíčková s kuřecích prsou

Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa,1 cibule,5 dkg slaniny,olej,1 sklenička zeleniny Halali,4 kuličky nového koření,8 kuliček pepře,2 bobkové listy,1 šlehačka,1/2 hrnku mléka hladká mouka na zahuštění,sůl,sojovka,worcester,citron,šlehačka a brusinky na ozdobu
Postup přípravy
V papiňáku si na oleji osmahnu cibulku a špek nakrájený na kostičky,přidám celá kuřecí prsa,zeleninu i s nálevem-koření a dusím 30 minut doměkka.Pak koření a maso vyndám/dávám ho vyvařit v čajovém sítku,tak mám koření pohromadě/.Do omáčky dám v mléce rozšlehané asi 3 lžíce hl.mouky a povařím 20 minut.Nakonec přidám šlehačku dochutím sojovkou,worcestrem/není nutný/a jeli třeba citronem.PZ na talíři ozdobím šlehačkou a brusinkovým kompotem-který báječně nasládlou chuť a příjemně se doplňuje s omáčkou.Podávám s houskovým knedlíkem z pekárny můj recept na "nejlepší houskový knedlík."

používám tuto zeleninu Halali na svíčkovou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

drobecekk
(upraveno)
11. 7. 2011, 10:59




nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
12. 7. 2011, 16:43
@drobecekk
Tak to mě opravdu moc těší-díky






nahlásit

Pesinka
(upraveno)
14. 1. 2011, 13:16
Teda Ali,vy mě dáváte..,máte tak skvělé a zajímavé recepty,že je postupně musím všechny vyzkoušet
Ty vaše škvarky se sádlem šířím v rodině dál a mají neskonalý úspěch
Přemýšlela jsem,co zítra uvařit a zalíbila se mi Vaše neobvyklá svíčková,takže zítra vyzkouším,určitě to bude mňamka
krásný víkend,paaa




nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
16. 1. 2011, 5:52
@Pesinka
Děkuji Petro za milý komentář-moc mi to potěšilo, jsem moc ráda,že se vám receptíky hodí.A také přeji moc krásný zbytek víkendu. Díky Alča


nahlásit

bubík4
(upraveno)
3. 1. 2011, 21:17
worcester a sojovka do svíčkové??


nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
4. 1. 2011, 10:43
@bubík4
Každý vaříme jinak já přidávám 1 lžičku od každého pro zvýraznění chuti.
nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 1. 2011, 11:10
@chalupnicka
To chápu, že každý vaří jinak, ale do svíčkové dávat ingredience pro exotickou kuchyni?? Tak mě to zarazilo, díky za vysvětlení

nahlásit

Pepulka
(upraveno)
2. 1. 2011, 21:30
ja znam harisu ale to je palivy tak si myslim ze to nebude ono.Nemelo to byt halali?
nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
4. 1. 2011, 8:11
@Pepulka
Všem děvčatům děkuji za upozornění samozřejmě ,že je to" HALALI". Dávala jsem Harisu do pomazánky tak se mi ty názvy nějako popletly-to asi ten silvestr. Již jsem v receptu opravila.Alča
nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
4. 1. 2011, 8:13
@chalupnicka
Všem přeji krásný a pohodový nový rok.

nahlásit

Pipotka
(upraveno)
2. 1. 2011, 21:50
@Pepulka
V přísadách chybí zelenina, takže bych taky řekla, že místo Harisa mělo být halali. Harisa je dost pikantní a ostrá.
nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
4. 1. 2011, 7:54
@Pipotka
Tak-tak -přesně Halali.Díky za upozornění-již jsem opravila.

nahlásit

vseta
(upraveno)
2. 1. 2011, 21:42
@Pepulka
vzhledem k tomu, že je psáno zelenina i s nálevem, tak bych se také přikláněla Halali už chvilku tady nad tím dumám
ale vypadá to moc lákavě a žravě


nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
4. 1. 2011, 7:55
@vseta
Tak tak je to zelenina do svíčkové Halali.

nahlásit

rennee
(upraveno)
2. 1. 2011, 21:21
co je to harisa, prosim?
nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
4. 1. 2011, 7:56
@rennee
Má to správně být Halali-zelenina do omáček -nemusí se pak mixovat.

nahlásit

Pekyska
(upraveno)
2. 1. 2011, 21:26
@rennee
http://www.nakupdomu.cz/potraviny/pomazanky/balene-pomazanky/hame-harissa-140g.html já našla tohle

nahlásit

gonzar
(upraveno)
2. 1. 2011, 15:50
Skvělééé.











nahlásit

ZabkaZacka
(upraveno)
2. 1. 2011, 14:51
dnes jsme také měli -

nahlásit
Hanulka1983
(upraveno)
2. 1. 2011, 13:57


nahlásit