(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Svíčková paní Hany ze Vsetína
Potřebné ingredience
Potřebujeme: hovězí falešné svíčkové 1 sklenice naložené kořenové zeleniny 2 mrkve, petržel, cibule, malý celer 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 3 ks bobkového listu Sůl, pepř, zeleninový bujón Šťáva s citronu Lžice cukru 300 ml mléka 2 až 3 polévkové lžíce hladké mouky 1 šlehačka 50 g másla Chlebový knedlík: 5 krajíců tmavého chleba (den starý) 400 ml vody 1 vejce Cibule 100 g slaniny 1 hrnek (300 g) polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Mezitím si připravíme chlebový knedlík. Na oleji osmažíme anglickou slaninu s cibulkou a necháme vychladnout. Tmavý chléb nakrájíme na kousky, dáme do mísy a zalijeme 4 deci teplé vody. Přidáme jedno vajíčko, vychladlou opečenou anglickou slaninu a promícháme. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a přisolíme. Vymícháme těsto a dáme do silikonové formy, kterou vložíme na devět minut na 850 stupňů do mikrovlné trouby. Jestli nemáte silikonovou formu, nalijte těsto do hrnků. Do velkého hrnce nalijeme vodu, tak, aby hrnky s těstem byly do třičtvrtiny ponořené do vody, a necháme projít varem.
Uvařené maso vyndáme z trouby a dáme jej stranou. Uvařenou zeleninu vložíme do hrnce, necháme chvíli povařit a rozmixujeme ji. Připravíme si „záhušťku“. V mléce rozmícháme jednu lžíci mouky. Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky na sporák a zahustíme. Přidáme jeden zeleninový bujón, šťávu z půlky citronu, šlehačku, lžíci a půl cukru a na zjemnění dva plátky másla. Chvíli povaříme. Na talíř naklademe nakrájené chlebové knedlíky, maso, přelijeme svíčkovou omáčkou
Uvařené maso vyndáme z trouby a dáme jej stranou. Uvařenou zeleninu vložíme do hrnce, necháme chvíli povařit a rozmixujeme ji. Připravíme si „záhušťku“. V mléce rozmícháme jednu lžíci mouky. Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky na sporák a zahustíme. Přidáme jeden zeleninový bujón, šťávu z půlky citronu, šlehačku, lžíci a půl cukru a na zjemnění dva plátky másla. Chvíli povaříme. Na talíř naklademe nakrájené chlebové knedlíky, maso, přelijeme svíčkovou omáčkou
NALOŽENÁ 48HOD
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
1. 1. 2011, 10:54
chlebové knedlíky? o těch jsem nikdy neslyšela to musím vyzkoušet