(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kachní prsíčka na tymiánu
Potřebné ingredience
Kachní prsa, tymián, sůl, pepř, olej, 1 lžíce másla
Postup přípravy
Kachní prsíčka osušíme, kůžičku příčně nařízneme, osolíme, z obou stran a sůl vetřeme pěkně do kůže i do masa, opepříme, posypeme tymiánem a položíme na pánev s rozehřátým olejem (cca 3 PL) a lžíci másla kůžičkou dolů a smažíme cca 5-7 min (podle velikosti a výšky prsíček) - prostě tak, aby kůžička byla krásně propečená a křupavá - pak otočíme a smažíme dalších 6-10 min, podle toho, jestli chceme střední nebo úplné propečení.
Možno taky smažit po 5 min z obou stran a pak dát na cca 4-5 min do trouby vyhřáté na cca 200°C.
Hotové naporcujeme na tenké plátky - podobně jako rostbeaf.
Možno taky smažit po 5 min z obou stran a pak dát na cca 4-5 min do trouby vyhřáté na cca 200°C.
Hotové naporcujeme na tenké plátky - podobně jako rostbeaf.
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé