(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
>>> Čokoládová poleva na cukroví
Potřebné ingredience
** 50g kakaa *** 1čokoláda na vaření (100g) *** 250g 100% tuku (Iva, Omega...)
Postup přípravy
Ve vodní lázni (dva hrnce nad sebou z toho ve spodním je voda) rozpusíme nejdříve tuk. Poté do něj rozlámeme čokoládu a opět počkáme až se zcela rozpustí. Nakonec přidáme kakao, které jsme si předem prosily přes sítko, aby se nám v polevě nevytvořily hrudky. Kdo použije "Holandské kakao", může dát o 10g méně, neboť toto kakao je velmi kvalitní a hodně barví.
Zdobíme cukroví, ale ne hned. Počkáme až trošku zatuhne, aby nám např. neprosvítal krém. Pokud nám poleva zbyde, dáme do dózy s víkem a uchováme. Já měla v lednici i v mražáku, ale stačí někde na chladném místě. Pak už jen v případě potřeby ulupujeme a opět zahříváme ve vodní lázni. Poleva vydží opravdu dlouho i pár měsíců....
Zdobíme cukroví, ale ne hned. Počkáme až trošku zatuhne, aby nám např. neprosvítal krém. Pokud nám poleva zbyde, dáme do dózy s víkem a uchováme. Já měla v lednici i v mražáku, ale stačí někde na chladném místě. Pak už jen v případě potřeby ulupujeme a opět zahříváme ve vodní lázni. Poleva vydží opravdu dlouho i pár měsíců....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé