Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Růžový žůžový - Můj první - dortík :-)

0.0
Růžový žůžový - Můj první - dortík :-)

Potřebné ingredience

korpus : šálek hl.mouky , šálek písk.cukru , 5 vajec , 5 lžic oleje krém : 0,8 l.mléka , 3.pudinkové prášky (použila jsem jahodu pro barvu :-D ..) , cukr podle chuti (5.lžic) , 1.tvaroh (kousek másla na zjemnění) do krému jsem přidala na drobno nasekaný ananas a na bok dortu nastrouhaný kokos :-)

Postup přípravy

korpus :
1 ) z bílku vyšlehat tuhý sníh :-D (šlo mi to ztuha hlavně kvůli skořápkám :-D )
2) žloutky , cukr , olej vyšlehat do hladka
3) do bílku pomalu vmíchávat směs ze žloutků a mouku
4) péct na 150´C asi 15min ( zkouším píchnutím špejle,jesli je těsto propečené,nebo se nalepí :-) )
5) podélně rozkrojiti ,-)
krém:
1) O,5 mléka přivést k probublávání , osladit
2) zbytek mléka smíchat s pudinky a nalít do vřícího mléka
3) pudink zhoustne rychle během minutky , přidat kousek másla a dát z ohně
4) promíchat a za asi 5.min vmíchat tvaroh :-)
Korpus natřete marmeládou,na vysoko namazat krémem , prikrýt druhou půlkou korpusu a celý znovu natřít krémem :-) Boky jsem silou vůle posypala kokosem :-) chladit aspoň 2.hodinky ,-)
Je mooooc dobrý , ještě tu techniku vypiluju :-D
a koupím něco lepšího na zdobení než pytlíky na svačinu :-DD

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

smiisek 9. 2. 2011, 21:18
Silvy, s manželovou babičkou jsem absolvovala "školu pečení dortů" a pokusím se Vám napsat, jakže se ta posypka dává kolem boků, také jsem stále přemýšlela jak na to 8-| Korpus dává babička na složený pečící papír do proužku,aby se s ním dalo lépe manipulovat, otáčet, přenášet (poté se jen odstřihne nebo když to jde, tak vysune). Namažou se boky krémem, posypka se nasype na stůl kolem dortu (nemusí kolem celého,dortem si otáčíte), širším mazacím nožem se nabere a něžně se táhně zezdola nahoru po dortu. Tak snad jsem to nějak srozumitelně popsala a pomůže vám to trošku ,-) Tak hodně štěstí s patláním Zdéňa |:o)
SISSIm 13. 4. 2011, 21:40
@smiisek Zdeni teprve dnes po mé třetí zkušenosti s dortem jsem zde na komentech a koukám na váš :-$ a i tak děkuji , dnes jsem objevila super pomocníka , kartičku ZP ,-) ,-) ,-) ,-)´na ty mantinely a je to paráda,je měká a malá,asi nejlepčí ,-) ,-) mám to obaleno kokosem a pohoda jahoda :-) ale s tím pečícím papírem je to top nápad ,děkuji (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jesharim 23. 1. 2011, 19:33
Silvo, dekuji moc za super recept. Piskot je krasne nadychany, krem chutny. S pecenim problem nebyl. Jen jsem si vymyslela, ze tento Vas dort pokryji marcipanem. Hmm nejak mi nedoslo, ze kdyz dam dost kremu i nahoru tak se mi marcipan ponekud roztece. Takze jsem potahovala dvakrat. 8-| Ale jinak byl vyborny. Moc dekujem (Y) :-)
jazina 5. 1. 2011, 11:21
Proč šel sníh špatně šlehat kvůli skořápkám ? - jaksi to nechápu. ,-)
SISSIm 8. 1. 2011, 18:17
@jazina Janičko kvůli skořápkám a žloutkům v bílcích ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
Evásek.cz 8. 1. 2011, 18:43
@SISSIm Já to taky nechápu ,-) - Vy dáváte do bílku skořápky? Proč? *-)
SISSIm 9. 1. 2011, 20:23
@Evásek.cz ,-) ,-) Aby bylo těsto křupavoučké , milé dámy , mě se můžete zeptat :-D :-D :-D
Zazy 19. 1. 2011, 23:00
@SISSIm Silvo (^)je moooooc dobre (clamp) (clamp) (clamp).Skořápky mi dělají taky trochu problém ,-)hlavně než je vylovim :-) :-).Ale měl obrovský úspěch a není s ním takovýho patlání jako s marcipánem (L)To oceňuju (Y)Ty boky jsou pekelný :´(já na ně dávala čokoládu (zajic)Super práce pro necukráře (smich)Ale už se těším,až ho budu dělat znovu :-$ :-$Holkám moc chutná.Jo a Teskoma dělá zdobičku dobrou kolem stovky.
Zazy 30. 12. 2010, 20:27
Dortík je krásnej (clamp) (clamp) (clamp) a hlavně jednoduchej ^o)To ocenuju a při první příležitosti se do něj pustim (Y) (Y).Jen mi prozraďte,jak velkej má ten šálek být (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie